Dünya pazarında hafif ve ağır ticari, zirai, askeri araç üreticilerinin tercihleri arasında yer alan AKO Jant, 5 milyon dolar düzeyinde yatırımla yıl içerisinde hizmete alınacak yeni disk hatları ile üretim kapasitesini ikiye katlamaya hazırlanıyor.
Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi gücü AKO Grup bünyesinde ticari, zirai ve askeri araçlar için jant üretimi gerçekleştiren AKO Jant, bu yıl içerisinde 5 milyon dolar düzeyinde gerçekleşen yatırımla yeni disk hatları ile üretim kapasitesini ikiye katlayacak.
AKO Jant bünyesinde gerçekleşen yatırımların, Dünyada Covid-19 pandemi süreciyle belirsizleşen üretim ortamında bile kararlılıkla sürdüğünü ifade eden AKO Jant Fabrika Müdürü Ömer Abrekoğlu, “Türkiye’nin üretim potansiyeline olan inancımızla, yeni yatırımlara devam ederek bu süreçten güçlenerek çıkmayı hedefliyoruz” dedi.
AKO Grup bünyesinde, otomotiv yan sanayi yatırımları kapsamında 2014 yılında hayata geçen AKO Jant’ın üretim kapasitesi, kuruluşundan bugüne düzenli yeni yatırımlarla sürekli artıyor. Kamyon, otobüs, treyler, askeri araç ve traktör, römork gibi zirai araçlara yönelik jant üretimi gerçekleştiren AKO Jant, ürünlerini Dünya’nın 40’tan fazla ülkesine ihraç ediyor.
Yüksek teknolojili ve kaliteli üretim ve müşterilerin yeni ürün taleplerine, tasarım ve ürün geliştirme olanaklarıyla hızlı yanıt verebilen AKO Jant, önde gelen lastik üreticileri ile yapmış olduğu anlaşmaların da olumlu katkısıyla kısa sürede güçlü bir büyüme ivmesi yakaladı.
Son Teknoloji ile Üretim Yatırımı Meyvelerini Vermeye Başladı
23 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 120 bin metrekare alan üzerinde kurulu AKO Jant fabrikasında, 2018 yılında 4,5 milyon dolar yatırımla devreye alınan yeni jant üretim hattı son teknoloji ile otomatik olarak tasarlandı.
2020 yılında 5 milyon dolarlık yatırımla birlikte üretim kapasitesini ikiye katlamaya hazırlanan fabrikada üretim hatlarının robotlarla entegre çalıştığını ifade eden Ömer Abrekoğlu, “Yatırımlar kapsamında, AKO Jant fabrikasında 2021 yılında hizmete girecek yeni disk üretim hattının yanı sıra, üretimde dışa bağımlılığı ortadan kaldıran rulo dilme tezgahı, Endüstri 4.0 kapsamında INPDS üretim takip sistemi ve robotlu üretim hatlarında üretim kapasitesinde artış sağlanıyor. Tüm bu yatırımlarla AKO Jant’ın üretim kapasitesini, 2021 yılında ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.
- Restar Global, Ford Pro™ Convertor Programı Üyeliği ile Üretim Kalitesini Global Ölçekte Tescilledi

- Uğur Aydın, Prometeon Türkiye, Rusya, CIS Ticaret Direktörü Olarak Atandı

- Mercedes-Benz Türk’ün Bayi Ağı ve Yetkili Servis Yeniden Yapılanma Süreci Koluman Ankara ile Tam Gaz Devam Ediyor

- Maxion İnci Jant Grubu’na PERYÖN’den Prestijli Ödül

- TürkTraktör Üretimde Yeni Kilometre Taşlarını Geride Bıraktı

- Renault Trucks Türkiye Satış Direktörlüğüne Yusuf Adıgüzel Atandı

- OSD, 2025’in 10 Aylık Verilerini Açıkladı!

- Fiat Ticari Araçlarda Kasım Sürprizi!..

- IVECO ve Mengerler’den Türkiye’de Güç Birliği Atağı

- Yeni F-Max Türkiye Turuna Devam Ediyor

- IVECO, Ege Bölgesi’nde Samko Otomotiv’in Yeni Tesisiyle Hizmet Ağını Güçlendiriyor

- BYD Türkiye, SEALION 7 ve ATTO 2 ile Elektrikli SUV Ailesini Genişletiyor

- Renault Group ve Geely, Brezilya’da İş Birliğine Gitti

- Türkiye Otomotiv Pazarı 1 Milyonu Aştı!

- EV Charge Show 2025 12 Kasım’da Kapılarını Açıyor

- Tezmaksan ve UFC Otomotiv’den Dijital Dönüşüm İçin İş Birliği

- Uluslararası Otomotiv Mühendisliği Konferansı – IAEC 2025 İçin Geri Sayım Başladı!

- FIAT Grande Panda Türkiye’de Satışta: Elektrikli Şehir İkonu

- Lüks Artvin Seyahat Filosuna 8 adet Mercedes-Benz otobüs kattı!

- Jeep, Avenger ve Compass Modellerinde Cazip Kampanya!

- Türkiye Otomotiv Pazarı 2025: Ocak–Eylül Döneminde Pazar Yüzde 9,15 Büyüdü

- MAİS A.Ş. Genel Müdürü Bahaettin Tatoğlu oldu

- Otomotiv Sanayii Derneği 2025’in 8 Aylık Verilerini Açıkladı

- Stellantis ve Koç Holding Üst Yönetimi Tofaş Fabrikası’nda

- Otokar, Mild Hibrit Pick-up’ı Tunland V9’u Tanıttı

- Avrupa’da İlk: BYD’nin U8 ve U9 Modelleri İstanbul’da Tanıtıldı

- Europcar Türkiye’de Esra Mine Tanrısevdi Ülke Direktörü Olarak Atandı



























