Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaEkonomi Gündemiİtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nden DESA’ya Büyük Onur

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği’nden DESA’ya Büyük Onur

51 yıllık birikim ve üretim yeteneğini yeni yatırımlarla birlikte İtalya’ya taşıyan DESA, Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilere katkılarından dolayı İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından ödüllendirildi.

Türkiye’nin deri mamulleri alanında öncü markası DESA, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından düzenlenen İkili Ticari İlişkilerde Yatırımcı Ödülleri gecesinde Leonardo da Vinci Ödülü’nü aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini’nin katıldığı etkinlikte DESA, 2023 yılında Türkiye ve İtalya arasındaki ticaretin büyümesine ve rekor seviyeye gelmesine yardımcı olarak ticari ilişkilerin gelişmesine sunduğu katkılar nedeniyle Leonardo da Vinci’nin adını taşıyan ödülün sahibi oldu.

26 milyar doları aşkın bir ticari hacme katkı sağlıyoruz

İki ülke arasındaki ticari iş birliğine katkı sunmaktan ve ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren DESA CEO’su Burak Çelet, “DESA olarak bugün üretim, ihracat ve perakende alanında 51 yıllık tecrübemizle sektörün lideri konumunda bulunuyoruz. Ülkemizi kaliteli deri ürünleri ve tasarımlarıyla Avrupa’da temsil eden öncü bir marka olmanın da ayrıca gururunu yaşıyoruz. Özellikle bu tarz özel bir etkinlikte İtalya’daki fabrika yatırımımızın ödüllendirilmesi, ileride atacağımız adımlar konusunda bizi daha da heyecanlandırıyor. Türkiye ve İtalya arasındaki iş birliğinin gelişmesine katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz, bugün 26 milyar doları aşkın bir ticaret hacmi sağlayan iki ülke arasındaki bu iş birliğinin giderek büyüyeceğine de gönülden inanıyoruz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER