Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaEkonomi GündemiMagdeburger Sigorta, Sermaye Artışıyla Daha da Güçleniyor

Magdeburger Sigorta, Sermaye Artışıyla Daha da Güçleniyor

2018 yılından bu yana Bor Holding bünyesinde faaliyetlerine devam eden Magdeburger Sigorta’nın sermayesi 435 milyon TL artırılarak 685 milyon TL’ye yükseltildi.

Sigortalılarına sunduğu etkin ve sürdürülebilir hizmetlerini geliştirmek amacıyla finansal gücünü artırmayı sürdüren Magdeburger Sigorta, büyüme ve güçlenme stratejisi kapsamında sermaye artışı gerçekleştirdi. Şirket, 250 milyon TL olan sermayesine 435 milyon TL ekleyerek toplam sermayesini 685 milyon TL’ye yükseltti. Güven tazeleyen bu sermaye artışı, şirketin varlığını güçlendirirken aynı zamanda sektördeki konumunu sağlamlaştırma yolunda önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Geniş acente ağı ile Türkiye genelinde hizmet veren Magdeburger Sigorta, stratejik planlama doğrultusunda 5 yıl içinde ilk 10 sigorta şirketi arasında yer almayı ve yüzde 2,5’lik pazar payına sahip olmayı hedefliyor.

Trafik ve kasko sigortaları dışında, özellikle tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS), kritik hastalıklar sigortası, nakliyat, konut ve sorumluluk sigortası gibi hayat dışı branşlarda da büyüme gerçekleştirmek isteyen Magdeburger Sigorta, sermaye artışıyla birlikte sunduğu hizmetlerin kalitesi ve kapsamını daha da genişleterek müşteri memnuniyetine olumlu yönde katkı sağlamayı amaçlıyor. Son olarak Tarsim Havuz İşletmesi A.Ş.’ye ortak olan şirket, tarım sigortaları branşında da üretim gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Magdeburger Sigorta Hakkında:

180 yıldır sigortacılık sektöründe yenilikçi hizmet ve çözümleriyle faaliyet gösteren Magdeburger Sigorta, 1844 yılında Almanya’nın Magdeburg kentinde kurulmuş ve kurulduğu dönemden itibaren dünyanın sayılı sigorta şirketleri arasına girmiştir. 1906 Büyük San Francisco depremi dahil Avrupa ve A.B.D’de pek çok felakette sigortalılarının yanında olmuştur.

1995 yılında Alman sigorta şirketi, Magdeburger Grubu’nu satın almış ve Türkiye’deki Magdeburger Sigorta’nın hisseleri de aynı dönem içinde devredilmiş olan Magdeburger Sigorta, 23 yıl sonra, 2018 yılında 100% Türk sermayeli Bor Holding tarafından satın alınmıştır.

Sigortacılık sektöründe yetkin kadrosu, güçlü acentelik ağı, yenilikçi ve güvenilir hizmetlerini buluşturan Magdeburger Sigorta, bugün faaliyetlerine hedeflerini büyüterek, Bor Holding çatısı altında sigortacılık çalışmalarına devam etmektedir.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER