Ana Sayfa Şirket Haberleri Volvo Trucks, CNR Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’na Katıldı
Şirket Haberleri

Volvo Trucks, CNR Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’na Katıldı

Paylaş
Volvo Trucks Kivanc Kizilkaya
Paylaş

Volvo Trucks, 17-19 Nisan 2025 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşen CNR Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nda Volvo FH Aero 42T 540 HP ve Volvo FH Electric 42T 490 KW modellerini sergiledi.

Yeşil Lojistik ve Sürdürülebilirlik Çözümleri kapsamında düzenlenen “Karbon Ayak İzi Azaltma, Sürdürülebilir Nakliye ve Enerji Verimliliği” sempozyumunda, Volvo Trucks adına Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya bir konuşma gerçekleştirdi.

Lojistik ve tasimacilik sempozyumu
Kıvanç Kızılkaya (soldan ikinci) “Otomotiv ve ağır ticari araçlarda yaşanan elektrikli dönüşüm hızının artması ile daha sürdürülebilir ve verimli lojistik faaliyetlerinde evrilmeye devam edeceğiz” dedi.

Kıvanç Kızılkaya; “Volvo Trucks’ın elektrikli kamyonlarının güvenilirliğine ve kalitesine inanan iş ortaklarımız, filolarının emisyon değerlerini düşürüyor, çevresel etkilerini azaltıyor. Volvo Trucks olarak 2030 yılına kadar üretimimizin yarısını elektrikli, diğer yarısını da verimliliğin daha da artırılacağı içten yanmalı araçlardan oluşacak şekilde planlıyoruz” dedi.

Kıvanç Kızılkaya: “Hızlı şarj yatırımları artırılmalı”

Elektrikli kamyonların hem mevcut hem de gelecekte olması gereken şarj şartları hakkında da bilgiler veren Kıvanç Kızılkaya; “Volvo FH Electric modelimizde toplamda 540 kW batarya kapasitesi sunuyoruz. Her biri 800 Nm tork sunan 3 elektrik motoru ile toplamda 2400 Nm gibi eşsiz bir çekiş kuvveti sağlanıyor. Türkiye’deki hızlı şarj yatırımları da artırılmalı. Mevcut durumda 300 km menzil sunabilen elektrikli kamyonlar, geliştirilen batarya teknolojileri ile yakın bir gelecekte 600-650 km seviyesinde menziller sunmaya başlayacaklar” dedi.

Volvo Trucks Mersin Fuar
Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş., fuarda Volvo FH Aero 42T 540 HP ve Volvo FH Electric 42T 490 KW modellerini sergiledi.

Volvo Trucks, 17-19 Nisan 2025 tarihleri arasında Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen CNR Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’ndaki standında Volvo FH Aero 42T 540 HP ve Volvo FH Electric 42T 490 KW modellerini sergileyerek iş ortakları ile buluştu. Düşük yakıt tüketim avantajları ile öne çıkan Volvo Trucks modelleri, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Paylaş
İlgili Haberler

Meiller ve Wielton, Türkiye Pazarı için; 2026 Hedeflerini Açıkladı

Doğuş Otomotiv’in distribütörlüğündeki Meiller ve Wielton, 2025’teki güçlü performanslarının ardından 2026 yılında...

SYS Grup “Türkiye’nin en büyük özel sektör ateşli silah ihracatçısı” oldu

Samsun Yurt Savunma (SYS Grup), Türk savunma sanayisinin ihracat rekoru kırdığı 2025...

Maxion Jantaş’a Otokar’dan “Kalite Ödülü”

Maxion İnci Jant Grubu bünyesinde ağır vasıta ticari araçlar için jant üreten...

Togg Yeni Renk ve Şubat Ayına Özel Sıfır Faiz Hamlesi Başlattı!

Togg Yeni Renk ve Şubat ayına özel T10X ve T10F modellerinde 750.000...