Ana SayfaLOJİSTİKTAYSAD Başkan Albert Saydam: En önemli problemlerimizden biri lojistik!

TAYSAD Başkan Albert Saydam: En önemli problemlerimizden biri lojistik!

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

Türkiye otomotiv tedarik sanayinin çatı kuruluşu olan Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, otomotiv sanayii ile ilgili önemli konulara dikkat çekti.

“Prangalarımızdan kurtulmak zorundayız!”

TAYSAD’ın 45’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı‘nda tekrar başkanlığa seçilen Albert Saydam, fiili satışların ve üretimin yüzde 50’den fazlasını 190 ülkeye ihraç eder duruma geldiklerini ancak en büyük sorunlarının birinin de hala lojistik olduğunu söyledi. Saydam; “Üyelerimize en son Kasım 2023’te sormuştuk, beklentileriniz ve sektörün durumu nedir, ana probleminiz nedir diye. Burada gündem sürekli değişiyor, 2022’de yaptığımız bir başka ankette lojistik çok önemli bir problemdi ama Aralık 2023’te hiç kimse lojistikle ilgili bir problem ifade etmedi. Fakat, Ocak ayında öyle şeyler oldu ki, en önemli problemlerimizden biri neredeyse lojistik oldu. Biz, hedefe odaklanmış durumdayız ama bir de şu prangalardan kurtulabilsek. Her şirkete göre doğal olarak bu pranga farklıdır. Prangalar farklı ama bunlardan dolayı ne yazık ki hedefimize ulaşmakta zorlanıyoruz. Zorlanmanın da sınırlarını biraz fazla zorluyoruz gibi” diye konuştu. 

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler