Ana SayfaGÜNCELPEUGEOT Rifter Artık Bursa'da Üretilecek

PEUGEOT Rifter Artık Bursa’da Üretilecek

spot_img

Şirket Haberleri

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...
spot_img

Peugeot, hafif ticari araç modeli Rifter’ı 2026’nın üçüncü çeyreğinden itibaren Bursa’daki Tofaş Fabrikası’nda üretmeye başlayacağını duyurdu.

Expert Van ve Expert Traveller’ın ardından Rifter’ın da yerli üretime dahil edilmesi, Türkiye’nin PEUGEOT açısından yalnızca önemli bir pazar değil, aynı zamanda stratejik bir üretim merkezi haline geldiğini gösteriyor.

PEUGEOT Marka Direktörü Gupse Kaplan da yerli üretimin lojistik, tedarik ve rekabet gücü açısından markaya önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Yerli üretim PEUGEOT’nun Türkiye planını büyütüyor

Gupse Kaplan
PEUGEOT Marka Direktörü Gupse Kaplan…

PEUGEOT Marka Direktörü Gupse Kaplan, Rifter’ın Türkiye’de üretilecek olmasının markanın Türkiye’ye duyduğu güvenin önemli göstergelerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye’nin yalnızca güçlü bir pazar değil, aynı zamanda stratejik bir üretim merkezi haline geldiğini söyledi.

Kaplan, Expert ailesinin ardından Rifter’ın da yerli üretime dahil edilmesiyle hafif ticari araç operasyonlarının yeni bir seviyeye taşınacağını ifade etti.

Rifter satışların lokomotifi oldu

Rifter, 2026’nın ilk altı ayında 8 bin 350 adetlik satışla PEUGEOT’nun hafif ticari araç satışlarının yaklaşık yüzde 72’sini oluşturdu. Haziran ayında ise 2 bin 278 adetlik satışla segment liderliğine ulaştı.

Marka, yılın ilk yarısında hafif ticari araç pazarında 11 bin 527 adet satış ve yüzde 9,8 pazar payı elde etti.

Bursa’nın üretim rolü genişliyor

Rifter’ın üretim programına eklenmesiyle Bursa’daki Tofaş Fabrikası, PEUGEOT’nun Türkiye’deki hafif ticari araç üretim üssü konumunu daha da güçlendirecek. Yerli üretimin sağlayacağı tedarik ve lojistik avantajlarının hem profesyonel kullanıcılar hem de aile odaklı müşteriler açısından markaya rekabet avantajı sağlaması hedefleniyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler