Ana SayfaŞirket HaberleriMercedes-Benz Türk, Adana'nın Yıldız Kızları ile buluştu

Mercedes-Benz Türk, Adana’nın Yıldız Kızları ile buluştu

Şirket Haberleri

DHL eCommerce Türkiye’de Üst Düzey Atama

DHL eCommerce Türkiye’nin Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı...

Renault Trucks Türkiye’nin Yeni Başkanı Mourad Hedna Oldu

Renault Trucks Türkiye’nin başkanlığına Mourad Hedna atandı. 25 yıllık...

Mercedes-Benz Türk’ten Stajyerler İçin Kalıcı Bir Miras

Mercedes-Benz Türk’ün Summer Stars staj programında her öğrenci adına...

Mercedes-Benz Türk, 105 Patentle Türkiye’nin Ar-Ge Lideri Oldu

Mercedes-Benz Türk, 2025 TÜRKPATENT verilerine göre 105 patentle Türkiye...

İsmail Hakkı Işınak, Koçaslanlar Otomotiv’e Genel Müdür Oldu

2019 yılından bu yana Ülke Müdürü olarak görev yaptığı...

Mercedes-Benz Türk’ün toplumda kadının güçlenmesi hedefiyle hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” programı çerçevesinde gerçekleştirilen kişisel gelişim atölyeleri farklı illerde hız kesmeden sürüyor.

Program kapsamında şehir şehir dolaşarak Yıldız Kızlar’ın kişisel gelişimine destek veren Mercedes-Benz Türk yetkilileri, son olarak 14 Mayıs’ta Adana’da Yıldız Kızlar’la bir araya geldi.
Mercedes-Benz Türk’ün, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile 17 ilde 200 kızı destekleyerek 2004 yılında hayata geçirdiği “Her Kızımız Bir Yıldız” programı, güçlenerek büyümeye devam ediyor. Türkiye’de kadınların her alanda erkeklerle birlikte, eşit sosyal ve ekonomik şartlarla çalışabilmesi hedefiyle başlatılan programda, her yıl 200’ü üniversite öğrencisi olmak üzere 1.000 kız öğrenci Mercedes-Benz Türk’ten eğitim bursu alıyor. Öğrenciler eğitim bursuna ek olarak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik hazırlanan çeşitli programlara da katılıyorlar.

Mercedes Benz Turk her kizimiz bir yildiz adana

Mercedes-Benz Türk yetkilileri, Her Kızımız Bir Yıldız programı kapsamında, bursiyerlerin kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla Yıldız Kızlar’ı yaşadıkları illerde de ziyaret ediyorlar. Bu doğrultuda 14 Mayıs 2022 tarihinde Adana’da düzenlenen ziyarette bursiyerlerin katılımı ile kişisel gelişim atölyesi düzenlendi. Atölye çalışmasına katılan Adanalı Yıldız Kızlar çok verimli bir gün geçirdiklerini söyleyerek, iletişim becerilerinin geliştiğini, özgüvenlerinin ve kendilerini ifade yeteneklerinin güçlendiğini belirttiler.

Mezun yıldız bursiyerlere iş alanında fırsatlar yaratılıyor

Her Kızımız Bir Yıldız programından burs alarak eğitimini tamamlayan öğrenciler, Mercedes-Benz Türk’te istihdam edilme olanağına da kavuşuyorlar. Şirkette üretimde çalışan kadınların yüzde 20’sini, Her Kızımız Bir Yıldız programı ile eğitimlerini tamamlayan öğrenciler oluşturuyor.

Mercedes-Benz Türk cinsiyet eşitliği için çalışıyor

2021 yılında ofis çalışanlarındaki kadın oranı yüzde 30’un üzerinde olan Mercedes-Benz Türk, kadın istihdamı konusunda çatı şirketi Daimler Truck’ın hedefleri ile aynı paralelde ilerliyor. Şirket içinde cinsiyet eşitliği sağlanabilmesi için çeşitli hedefler koyan Mercedes-Benz Türk, bu hedeflerin uygulanmasını da takip ediyor. 2008 yılında başlatılan “Farklılıkların Yönetimi” çerçevesinde kapsamlı çalışmalar yürüten şirket; Daimler Truck’ın “Küresel İlkeler Sözleşmesi” ve “Sosyal Sorumluluk Prensipleri”ni imzalayarak ve “Davranış Yönetmeliği”ni yayınlayarak cinsiyet eşitliğini en üst düzeyde taahhüt etmeyi garanti altına aldı.

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler