Ana SayfaDENİZCİLİKKonteyner fiyatları 4 bin doları aştı

Konteyner fiyatları 4 bin doları aştı

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

Kızıldeniz’den nakliye kullanımının azalmasıyla Asya, Avrupa ve ABD arasında konteyner fiyatları artıyor.

Kargo ve ödeme platformu Freightos.com verilerine göre Asya’dan Kuzey Avrupa’ya 40 feet’lik yük konteyner spot fiyatı yüzde 173’lük artışla 4 bin doları aştı. Asya’dan Akdeniz’e yük taşıma maliyeti de 5 bin 175 dolara yükseldi. Asya’dan Kuzey Amerika’nın Doğu yakasına 40 feet’lik konteyner fiyatları da yüzde 55 artışla 3,900 dolara çıktı.

Freightos Araştırma Müdürü Judah Levine Asya’dan Avrupa ve Akdeniz’e olan taşımacılık maliyetlerinin 2019’un ocak ayından beri 2 kattan fazla arttığını, ancak hala pandemi dönemindeki zirvelerin altında seyrettiğini belirti. Yine bugün açıklanan Drewry Dünya Konteyner Endeksi ise 21 Aralık’tan bu yana iki kaYemen’de Husi militanların Kızıldeniz’de İsrail’le bağlantılı olan gemilere yönelik saldırıları nedeniyle gemiler daha uzun rotaları tercih etmeye başladı. IMF’nin PortWatch platformuna göre 2 Ocak’ta biten 10 günde Süveyş’ten geçişler yüzde 28 oranında azaldı.(Kaynak: Aslı Sözbilir-Sabah Kahvesi)

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler