Ana SayfaHAVAYOLUİGA İstanbul Havalimanı’nda Ramazan Şenliği Başladı

İGA İstanbul Havalimanı’nda Ramazan Şenliği Başladı

spot_img

Şirket Haberleri

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...

Meiller ve Wielton, Türkiye Pazarı için; 2026 Hedeflerini Açıkladı

Doğuş Otomotiv'in distribütörlüğündeki Meiller ve Wielton, 2025'teki güçlü performanslarının...

SYS Grup “Türkiye’nin en büyük özel sektör ateşli silah ihracatçısı” oldu

Samsun Yurt Savunma (SYS Grup), Türk savunma sanayisinin ihracat...
spot_img

İGA İstanbul Havalimanı, Ramazan ayı boyunca terminalde kurduğu “Ramazan Köyü” ile kültürel etkinlikler, dijital deneyimler ve geleneksel ikramlar sunuyor.

Terminalde “Ramazan Köyü” Konsepti… İGA İstanbul Havalimanı, Ramazan ayı kapsamında iç ve dış hatlar terminallerinde “Ramazan Şenliği” etkinliklerini başlattı. Terminal içerisinde kurulan “Ramazan Köyü”, ay boyunca her gün 10.00–22.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Etkinlik alanında kaligrafi ve ebru atölyeleri, çocuk oyun alanları, çizgi film gösterimleri ve nostaljik atlı karınca gibi aktiviteler yer alıyor.

Geleneksel Sanatlar ve Canlı Gösteriler

Program kapsamında haftalık Karagöz-Hacivat gölge oyunu gösterileri düzenleniyor. Terminal genelinde ney, ud ve kanun dinletileri yapılırken, bazı atölyelerde yolcuların da katılım sağlayabildiği uygulamalı çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Çocuklara yönelik trambolin alanı ve çeşitli etkinlik noktaları da programda yer alıyor.

iga ramazan koyu
Gelenekten Geleceğe: İGA İstanbul Havalimanı’nda “Ramazan Şenliği”…

Dijital Deneyim Alanları

Etkinlikler kapsamında “Dijital Dilek Ağacı” adlı interaktif alan yolcuların kullanımına sunuldu. Ayrıca farklı temalarda hazırlanan fotoğraf ve deneyim alanlarında dijital ebru desenleri, İstanbul temalı görseller ve sanal gerçeklik uygulamaları yer alıyor.

Dış hatlar giden yolcu bölümünde kurulan “Ramazan Postanesi” alanında ise ziyaretçiler, özel tasarımlı kartpostalları yazarak İGA aracılığıyla farklı ülkelere gönderebiliyor.

Günlük İkramlar

Ramazan Köyü’nde her gün 11.00–20.00 saatleri arasında hurma, reyhan şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk şeker gibi geleneksel lezzetler ücretsiz olarak ikram ediliyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler