Ana SayfaHAVAYOLUDHL Express, Bahreyn-İstanbul uçuşlarını başlattı

DHL Express, Bahreyn-İstanbul uçuşlarını başlattı

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

DHL Express Türkiye’nin başlattığı, haftanın 6 günü Bahreyn-İstanbul arası karşılıklı uçuşlarla Orta Doğu, Uzak Doğu ve Sahra Altı Afrika ülkelerine hizmet süresi 1 gün kısalıyor.

Türkiye’de hızlı hava taşımacılığının kurucusu DHL Express Türkiye, hava kargo kapasitesini artırmaya yönelik büyük yatırımlarına devam ediyor. 7 Şubat 2022 tarihi itibariyle Bahreyn-İstanbul arasında karşılıklı uçuşları başlatan DHL Express Türkiye; Orta Doğu, Uzak Doğu ve Sahra Altı Afrika ülkelerine transit süresini kısaltıyor. Haftada 6 sefer yapacak olan uçak, ithalat ve ihracat gönderilerini taşıyacak. Bu uçak ile 4.5 tonluk kapasite artışı sağlanacak.

Bu hızı sunan ilk ve tek hizmet sağlayıcı

Bahreyn-İstanbul uçuşları sayesinde transit süresini 1 gün kısaltan DHL Express, ülkemizde bu hızı sunan ilk ve tek ekspres hizmet sağlayıcı durumunda. Özellikle Çin ile Türkihye arasındaki ticaret akışı açısından büyük önem taşıyan bu hizmet; DHL Express’in gelecekte İstanbul’un ticaret merkezi olması konusundaki çalışmalarına destek olacak.

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç,
DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç

DHL Express Türkiye CEO’su Mustafa Tonguç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bahreyn-İstanbul arası uçuşlarımız, DHL Express olarak Orta Doğu’daki hizmetlerimize pozitif katkı sağlayacak. Bölgeye ilk direkt uçuş olması bakımından bunu önemli bir gelişme olarak görüyorum. Türkiye, Orta Doğu gibi büyük bir pazarla hem mesafe hem de ticaret geçmişi açısından iyi bir noktada ve bunu daha da ileriye taşıyacağız. Bu yeni uçuşla; her yıl milyarlarca dolarlık ticaretin gerçekleştiği Çin ve Türkiye pazarları arasındaki bağlantı güçlenecek. İstanbul’un birçok kıta için küresel ticaretin kesişim noktası olma özelliği desteklenecek. DHL Express Türkiye olarak ithalat ve ihracat gönderilerini hızlı ve güvenli şekilde taşımayı, ihtiyaca uygun lojistik çözümler geliştirmeyi ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

DHL Express Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Volkan Demiroğlu ise, “Bahreyn-İstanbul arası uçuşların ilk fazını 7 Şubat itibariyle başlattık. Süreç toplam 3 fazda tamamlanacak. Bu uçuşun önemli bir avantajı; İstanbul Havalimanı’ndan transit süremizin en az bir gün kısalacak olması. Bu süre, kalkış yapılan havalimanına göre değişiyor elbette. Haftada 6 sefer yapacak olan uçağımız, 4.5 tonluk kapasite artışı sağlayacak” diye konuştu.

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler