Ana Sayfa GÜNCEL Bayramda Fahiş Fiyat ve Korsan Taşımacılığa Rekor Ceza Kesildi
GÜNCELManşet Haber

Bayramda Fahiş Fiyat ve Korsan Taşımacılığa Rekor Ceza Kesildi

Paylaş
Bayram otobus denetimi
Bayram denetimi...
Paylaş
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında 2 bin 377 işletmeyi ve 63 bin 113 otobüs seferini denetlediklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “10 Mart-6 Nisan tarihlerinde otobüs işletmecilerine 8 bin 347 işlemde 37 milyon 400 bin 120 lira tutarında idari işlem uygulandı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili öncesi şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslere yönelik tedbir ve denetimler hakkında açıklamada bulundu. Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüslerde fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesine yönelik denetimleri aralıksız olarak gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmecilerin tek tek incelenip gerekli idari para yaptırımların uygulandığını ifade etti.

2 Bin 377 İşletme ve 63 Bin 113 Otobüs Seferi Denetlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetleri iş birliği ile çalışmaları yürüttüklerinin altını çizen Bakan Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

Ulastirma bakani
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu…

“Bayram tatili öncesi ve bayram süresince şehirlerarası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak yapılan denetimlere ilave olarak yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında öncelikle; fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığa yönelik olarak 2 bin 377 işletmeyi ve 63 bin 113 otobüs seferini denetledik.”

8 Bin 347 İşlemde 37 Milyon 400 Bin 120 Lira Tutarında İdari İşlem Uygulandı

Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluk yaşandığını söyleyen Bakan Uraloğlu, “10 Mart-6 Nisan tarihlerinde otobüs işletmecilerine 8 bin 347 işlemde 37 milyon 400 bin 120 lira tutarında idari işlem uygulandı” dedi.

Ulastirma ve alt yapi bakanligi
Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında 63 bin 113 otobüs seferi denetlendi.

Denetimlerin sadece bayram dönemini kapsamadığını da belirten Bakan Uraloğlu, “Fahiş fiyatlı bilet satışının önüne geçilmesi, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması için yurt genelinde otobüs denetimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Paylaş
İlgili Haberler

Yeni Coach Serisi Her Türlü Hava Koşulunda Güvenli Sürüş Vadediyor

Petlas, yeni nesil otobüs lastikleri RH ve SH Coach serileri ile şehirler...

IVECO, Ege Bölgesi’nde Samko Otomotiv’in Yeni Tesisiyle Hizmet Ağını Güçlendiriyor

Samko Otomotiv, Antalya’daki IVECO yetkili servis tecrübesini, 14.000 m² büyüklüğündeki İzmir tesisini...

Borusan Tedarik’in CEVA Logistics’e devri gerçekleşti

CEVA, Borusan Lojistik’in lojistik operasyonlarını yürüten tüzel kişi Borusan Tedarik’in %100 hissesine...

Türkiye Otomotiv Pazarı 1 Milyonu Aştı!

Türkiye otomotiv pazarı 1 milyon adedi geçti. SUV’lar lider, elektrikli ve hibrit...