Ana Sayfa DEMİRYOLU Alstom’dan 500 milyon euroluk tramvay projesi sözleşmesi
DEMİRYOLUGÜNCELULAŞTIRMA

Alstom’dan 500 milyon euroluk tramvay projesi sözleşmesi

Paylaş
Paylaş

Alstom, Suudi Arabistan’da dünyanın en uzun katenersiz ve batarya ile çalışan tramvay hattını kuruyor.

  • Alstom, Suudi Arabistan’daki UNESCO Dünya Mirası alanlarını birbirine bağlayan son teknoloji ve düşük karbonlu tramvay projesi için Suudi Arabistan’ın AlUla Kraliyet Komisyonu (RCU) ile değeri 500 milyon euroyu aşan bir sözleşme imzaladı.
  • Dünyanın en uzun katenersiz tramvay sistemi, Alstom’un son teknoloji ürünü olan 20 adet Citadis B bataryalı tramvaydan oluşacak.

Akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemlerin küresel lideri olan Alstom, dünyanın en uzun katenersiz ve bataryalı tramvayı için Suudi Arabistan’ın AlUla Kraliyet Komisyonu (RCU) ile değeri 500 milyon euroyu aşan bir sözleşme imzaladı. Bu proje ile Alstom’un yenilikçi ve iklim koşullarına uyumlu tramvayları, bölge sakinleri ve turistler için konforlu ve hızlı bir toplu ulaşım seçeneği olacak.

Anahtar teslim tramvay sisteminde, 20 adet son teknoloji ürünü Citadis B bataryalı tramvay aracı yer alacak. Tarihi ve kültürel zenginliği, sürdürülebilir ve modern ulaşım ile birleştirecek olan 22,4 kilometrelik hat, stratejik olarak konumlandırılmış 17 istasyondan oluşacak. Tramvay hattı; AlUla Eski Kenti (Bölge 1), Dadan (Bölge 2), Jabal Ikmah (Bölge 3), Nabataean Horizon (Bölge 4) ve Hegra Tarihi Şehri (Bölge 5) ve UNESCO Dünya Mirası alanları olmak üzere AlUla’nın beş temel tarihi bölgesine ulaşım sağlayacak.

Alstom, 70 yılı aşkın süredir Suudi Arabistan’ın güvenilir bir ortağı olarak ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, Mekke-Medine arasındaki Haramain yüksek hızlı tren hattı projesinde yer almasının yanı sıra Riyadh’da 3, 4, 5 ve 6 numaralı metro hatları için de anahtar teslim ve entegre metro sistemi ve bu hatların bakımını da sağlıyor.

Alstom ayrıca, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nda yer alan, havaalanları gibi kısa mesafelerde raylı ulaşım aracı olarak kullanılan ve APM adı verilen ulaşım sistemini kurdu. Bu sistem, 2020’den bu yana yolcuların hizmetinde olup, bakım hizmetleri 2022’den bu yana Alstom tarafından yürütülmekte.

Paylaş
İlgili Haberler

Borusan Lojistik eTA platformuyla taşımacılığa yenilikçi bir yaklaşım getirdi

Borusan Lojistik eTA platformuyla taşımacılığa yenilikçi bir yaklaşım getirdi… Borusan Grup şirketlerinden...

Intermax Logistics EcoVadis Rozeti Kazandı

Intermax Logistics EcoVadis Rozeti Kazandı… Kimya sektörünün ihtiyaçlarına uygun lojistik çözümleriyle öne...

Mercedes-Benz’den Hafif Ticari Araçlarda Ekim fırsatları

Mercedes-Benz’den Ekim fırsatları… Mercedes-Benz Hafif Ticari Araç kampanyalarını duyurdu… Mercedes-Benz Kasko’dan Vito,...

Allison Transmission Türkiye’de Yeni Satış Direktörü Atandı

Allison Transmission Türkiye’de Yeni Satış Direktörü Atandı… Allison Transmission, Berk Gönenç’in Türkiye,...