Ana Sayfa Lojistik Rehberi UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu yayınlandı
Lojistik RehberiSON DAKİKA

UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu yayınlandı

Paylaş
UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu
Paylaş

UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu 2020 yayınlandı. Türkiye ekonomisinde çok önemli rölü olan lojistik sektörüne ilişkin değerli bilgilerin yer aldığı rapor, istatistik veriler de içeriyor.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener’in ön sözü ile yayınlanan rapora ilişkin şu detaylara dikkat çekildi:

Emre Eldener

UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu – 2020 ülkemizin dış ticaretinde ve dolayısıyla
ekonomisinde önemli rolü olan lojistik sektörü hakkında temel bilgileri içermektedir. Bu
bilgilerden sektördeki mevcut meslektaşlarımız yararlanabileceği gibi sektörü tanımak isteyen girişimciler, basın-yayın mensupları ve akademisyenler de faydalanabilecektir. 2019 yılında hazırladığımız raporda olduğu gibi bu raporda da amacımız sektörün ölçülebilir büyüklüklerini değerlendirmek, karşılaştırmak ve Türkiye’nin uluslararası lojistik faaliyetleri hakkında özet bilgileri içeren bir kaynağı sektörümüzün kullanımına sunmaktır.
Koronavirüs pandemisi uluslararası lojistik akışlar üzerinde de etkili oldu. Özellikle bahar
aylarında gerileyen taşıma hacimleri devam eden aylarda toparlanma sinyalleri gösterse de önceki yıllara kıyasla daralan küresel ticaret hacminden yük taşımacılığı doğrudan doğruya etkilendi.

Raporumuz kapsamında Türkiye özelinde incelenen veriler koronavirüs pandemisinin lojistik faaliyetlere olan etkisini gözler önüne sermektedir. Raporumuz küresel lojistik sektöründe öne çıkan gelişmelerin, Türkiye dış ticaretinin ve lojistik sektörünün değerlendirildiği bölümlerden sonra dört taşıma türünde özet bilgiler sunmaktadır.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Otomotiv Sanayii Derneği, 2026’nın İlk 2 Aylık Dönem Verilerini Açıkladı!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2026 yılının ilk 2 aylık dönemine ilişkin verileri...

EMITT 2026’den Turizme 510 Milyon Euro Katkı

EMITT 2026, 109 ülkeden 19 bin 849 ziyaretçi ve 552 katılımcıyla 510...

48V Hibrit Teknolojisine Sahip Opel Corsa ve Mokka Türkiye’de!

Opel, hibrit otomobiller alanında önemli bir adım daha attı. Opel B-hatchback sınıfındaki...

Otomotiv İhracatı 2026’ya Ticari Araç Desteğiyle Başladı

Türkiye otomotiv endüstrisi 2026 Ocak ayında 3,1 milyar dolarlık ihracat yaptı. Çekici...