Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaLOJİSTİKTürk lojistik firmalarının Barselona çıkarması!

Türk lojistik firmalarının Barselona çıkarması!

2025 yılında 20 milyar dolarlık lojistik geliri hedefi koyan Lojistiğin devi 9 Türk firması SIL BARCELONA Fuarı’nda gövde gösterisi yaptı.

İspanya ve Güney Avrupa’nın önde gelen lojistik fuarı SIL BARCELONA, 9 Türk firmasının da katılımıyla başladı. Bu yıl 25. kez gerçekleştirilen fuara Hizmet İhracatçıları Birliği organizasyonu ve ExpoHIS’in fuarcılık hizmetleriyle giden yerli firmalar, faur boyunca Güney Avrupa’nın yanı sıra yakın bölgede de yeni iş fırsatlarını takip etti. Alper Frigo, Aykar Denizcilik, Bakımcı, Barlas Trans, Baynak, Bulung Lojistik, Dinçer Lojistik, RoroLine ve THY- Turkish Cargo’nun yer aldığı fuarda firmalar, yeni trendleri takip etme ve sektördeki en yeni gelişmeleri öğrenme fırsatı buldu.

Yeni teknolojiler kadar sürdürülebilirlik de konuşuldu

SIL BARCELONA’nın üç gün süresince yenilikçi lojistik teknolojilerini buluşturduğu Start-Up İnovasyon Merkezi, sektörün en yenilikçi ve inovatif Start-Up’larının yeni işlerini sergilemesine sahne oldu. 500’den fazla Start-Up’a uluslararası çağrının yapıldığı fuarda, sektördeki en iyi girişim ve uygulamalara SIL 2023 Ödülleri de takdim edildi. Fuarda gerçekleştirilen kongreler sayesinde inovasyon, kültürel değişim, lojistik ve yetenek ile mesleki eğitim konuları uzman isimler tarafından tartışıldı. Fuar, uygun fiyatlı erişilebilir ve temiz enerji (SDG 7) ve iklim eylemi (SDG 13) hedeflerine öncelik veren sürdürülebilir bir fuar olduğu için de kongrede konuşulan konular arasında sürdürülebilirlik ve lojistik ilişkisi yer aldı.

www.gazetelojistik.com.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER