Ana SayfaLOJİSTİKMars Logistics’ten Stratejik Yatırım Hamlesi

Mars Logistics’ten Stratejik Yatırım Hamlesi

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

Mars Logistics, 2026 yılına güçlü bir yatırım programıyla giriyor. Şirket, toplam 70 milyon Euro değerindeki römork, çekici, vagon ve depo yatırımlarıyla operasyonel kapasitesini ve sektördeki konumunu daha da güçlendiriyor.

Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, “Mars Logistics olarak 35 yılı aşkın süredir yatırımı, yeniliği ve sürdürülebilir gelişimi merkeze alan bir şirketiz. 2026 yılı için gerçekleştireceğimiz 70 milyon Euro’yu aşan yatırım, yalnızca bugünün ihtiyaçlarına cevap veren bir plan değil, lojistik sektörünün geleceğini şekillendirmeye yönelik uzun vadeli vizyonumuzun güçlü bir yansımasıdır” dedi.

Römork, Çekici, Vagon ve Yeni Depo Yatırımları

Günhan yatırımın kapsamını şöyle açıkladı: “Geçen yıl yaptığımız 1.000 römork yatırımının üzerine bu yıl 1.000 yeni römork, 310 çekici ve 100’e yakın bitmiş araç vagonu ekliyoruz. İstanbul, Bursa ve Trabzon’da yeni açacağımız 70 bin m²’lik depolar, hem operasyonel esnekliğimizi artıracak hem de müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini yeni bir seviyeye taşıyacak.

Goksin Gunhan Mars Lojistik
Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan…

Yaptığımız vagon yatırımlarıyla yıllık 50 bine yakın araç taşıma kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Ocak 2026 itibarıyla bitmiş araç tren operasyonlarımız resmen başlıyor ve bu alanda Türkiye–Avrupa hattının en büyük demiryolu oyuncusu haline geleceğiz.”

Türkiye genelindeki toplam depo alanının 400 bin m²’yi geçtiğini belirten Günhan, yatırımların tamamlanmasıyla şirket filosunun 8.000 özmal araca ulaşacağına dikkat çekerek, “Özmal araç sayımızın 8 binin üzerine çıkması, tüm Avrupa, Balkanlar ve Kuzey Afrika’yı kapsayan karayolu ağımızı ve 10’un üzerindeki tren hattımızı daha güçlü ve entegre bir yapıya kavuşturacak. Yıl sonunda ulaşacağımız 175 bin sefer, bu entegrasyonun doğal bir yansıması olacak” dedi.

Avrupa İçi Yeni Tren Projeleri 2026’da Başlıyor

Intermodal yapıyı güçlendiren en önemli adımlardan birinin tren yatırımları olduğunu belirten Günhan, “Halihazırda haftada 60’ın üzerinde tren seferi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa içi yeni tren projelerimizi 2026 yılında devreye almayı planlıyoruz. Bu ağ sayesinde Avrupa içi kombine taşımacılıkta çok daha yüksek kapasite, daha düşük karbon ayak izi ve daha rekabetçi transit süreleri sunacağız” dedi.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler