Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVSamsung ve Hyundai, geleceğin yaşam tarzını hayata geçiriyor

Samsung ve Hyundai, geleceğin yaşam tarzını hayata geçiriyor

Samsung Electronics, SmartThings platformunu elektrikli araçlar da dahil olmak üzere bağlantılı otomobilleri destekleyecek şekilde genişletmek üzere Hyundai Motor Group ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Samsung Electronics’in SmartThings platformu ile Hyundai Motor Group’un bağlantılı araç teknolojileri, geleceğin yaşam tarzına yönelik çözümlerin geliştirilmesi için önemli bir adım atıyor. Samsung SmartThings platformu, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere bağlantılı otomobilleri destekleyecek şekilde genişletmek üzere global ölçekte iş birliği yaptı.

Geleceğin yaşam tarzına yönelik çözümler

Samsung Electronics, SmartThings platformunu elektrikli araçlar da dahil olmak üzere bağlantılı otomobilleri destekleyecek şekilde genişletmek üzere Hyundai Motor Group ile iş birliği yaptığını duyurdu. Duyuru, şirketlerin akıllı ev ve bağlantılı otomobilleri tamamen entegre ederek geleceğin yaşam tarzına yönelik çözümler geliştirmek üzere 3 Ocak’ta imzalanan iyi niyet sözleşmesinin ardından yapıldı. Bu hizmetin henüz hangi ülkelerde geçerli olacağına dair resmi bir açıklama yapılmasa da önümüzdeki günlerde akıllı ev ve otomobil entegrasyonunun artacağı öngörülüyor.

‘Evden Arabaya’ ve ‘Arabadan Eve’ hizmetlerini kapsayacak

Hyundai ve Kia, Samsung’un SmartThings platformu ile güçlerini birleştirerek entegre bir ev enerji yönetimi sistemi ve yenilikçi akıllı ev teknolojileri geliştirecekler. Bu ortaklık, her iki şirketin ‘Evden Arabaya’ ve ‘Arabadan Eve’ hizmetlerini kapsayacak şekilde tasarlanmış olup, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere bir dizi bağlantılı araç teknolojisini entegre edecek.

Evden Arabaya ve Arabadan Eve hizmetleri, akıllı ev ile araç içi bilgi-eğlence sistemlerini birbirine bağlayarak her iki yönde uzaktan kontrol imkanı sağlıyor.

Hyundai kullanıcıları, evdeyken arabalarıyla ilgili çeşitli işlemleri gerçekleştirebilecek

Kullanıcılar SmartThings platformu aracılığıyla evdeyken arabalarıyla ilgili çeşitli işlemleri gerçekleştirebilecek. Bu işlemler arasında aracı çalıştırmak, akıllı klimayı kontrol etmek, camları açıp kapamak ve şarj seviyelerini kontrol etmek yer alıyor. Ayrıca araç içerisinden evdeki TV, klima ve elektrikli aracın şarj cihazları gibi ev aletlerini kontrol etmek de mümkün olacak.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Chanwoo Park, iş birliğiyle ilgili olarak, “Bu iş birliği, Evden Arabaya iletişim çözümüne ve gelecekteki yaşam tarzına göre optimize edilmiş entegre ‘ev enerji yönetimi hizmetlerini’ mümkün kılacak. SmartThings platformunu araçlara bağlayarak hem evde hem de araçta sunduğumuz müşteri deneyimini büyük ölçüde geliştirebileceğiz” dedi.

Kullanıcılar “güne başlama” ve “eve dönüş” gibi rutinlerini, araçları da dahil olmak üzere, birden fazla cihazı aynı anda çalıştırarak

Kullanıcılar “güne başlama” ve “eve dönüş” gibi rutinlerini, araçları da dahil olmak üzere, birden fazla cihazı aynı anda çalıştırarak SmartThings üzerinden yönetebilecek. Örneğin, bir Galaxy akıllı telefonun sabah alarmı çaldığında, perdeler, ışıklar ve televizyon otomatik olarak açılabilecek. Kullanıcılar işe gitmek için evden dışarı çıkarken, araçları ideal sıcaklığa göre kendini ayarlamış olacak. Ayrıca kullanıcılar, elektrikli araçlarının kalan pil gücü seviyesi ve sürüş menzili gibi bilgilerini, akıllı telefon ve TV ekranlarından görüntüleyebilecek.

İş birliğinin bağlantılı araçlardaki Arabadan Eve ve Evden Arabaya hizmetlerini çeşitli alanlarda daha kullanışlı hale getirmek için bir fırsat olduğunu belirten Hyundai ve Kia Bilgi Eğlence Geliştirme Merkezi Başkan Yardımcısı Haeyoung Kwon, “Dünyanın her yerinde Hyundai ve Kia’nın müşterilerinin yolculuklarını sürekli olarak anlamlı kılmak için teknoloji geliştirme faaliyetlerimizi hızlandırıyoruz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER