Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaHAFİF TİCARİHafif ticari araçta Mercedes-Benz hakimiyeti!

Hafif ticari araçta Mercedes-Benz hakimiyeti!

Mercedes-Benz, geçtiğimiz Aralık ayında hafif ticari araç kategorisinde pazar payını yüzde 33,8’e yükseltti. Aralıkta satılan her 3 hafif ticari araçtan biri Mercedes-Benz Vito oldu.

Geçtiğimiz yılın ilk 11 ayında, hafif ticari araç kategorisinde ortalama aylık satış sayıları yaklaşık 420 araç seviyesinde yer alan Mercedes-Benz, sadece aralık ayında 1.650 adedin üstüne çıktı. Böylece, hafif ticari araçlar kategorisindeki 26 yıllık tarihindeki en yüksek aylık satış adedine ulaştı.

Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Ürün Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz konuya ilişkin görüşlerini paylaşırken; 2022’de Mercedes-Benz Vito’nun ülkemizdeki yirmi beşinci yaş gününü, 40 bin adedi aşan satış rakamıyla kutladığının altını çizdi.

2023 yılında tedarik ve lojistik sorunlarının 2022’ye göre görece azalacak

Akdeniz, pazar değerlendirmesi ve 2023 beklentilerine ilişkin görüşlerini de şöyle sıraladı; “Hafif ticari araçlarda 2022, pandemiden bu yana devam eden lojistik sorunlarına bağlı olarak son iki aya kadar satışların görece zayıf gerçekleştiği bir yıl oldu. Ancak özellikle aralık ayında bu sorunları büyük ölçüde çözerek, bekleyen talebi karşılamada önemli yol kat ettik. 8+1 yolcu taşımacılığındaki liderliğimizi 2022 yılında da korumanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yılın ilk 11 ayında, ortalama aylık satış sayılarımız yaklaşık 420 araç seviyesinde yer alırken, sadece aralık ayında 1.650 adedin üstüne çıktık. Böylece, hafif ticari araçlar kategorisindeki 26 yıllık tarihimizdeki en yüksek aylık satış adedine ulaştık.

Yılın son ayında orta segmentte satılan her üç hafif ticari araçtan biri Mercedes-Benz Vito oldu. Yine aynı ayda, hafif ticari araç kategorisinde şimdiye kadarki en yüksek pazar payını yüzde 33,8 ile elde ettik. 2022’de Mercedes-Benz Vito’nun ülkemizdeki yirmi beşinci yaş gününü, 40 bin adedi aşan satış rakamıyla kutladık. Öte yandan, pandemiden bu yana değişen aile alışkanlıkları trendlerine paralel olarak karavana dönüştürülebilen Sprinter’le müşterilerimize Mercedes-Benz lüksünü ve konforunu, ihtiyaçlara göre özelleştirilebilen bir altyapı ile sunmuş olduk. 2023 yılında tedarik ve lojistik sorunlarının 2022’ye göre görece azalacağını öngörüyoruz. Piyasa koşullarına paralel olarak artan pazar içerisinde çevik adımlar atarak, performansımızı sürdürmeyi planlıyoruz.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER