Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaManşet HaberFiat Egea Rekora Doymuyor!

Fiat Egea Rekora Doymuyor!

Bursa'da Tofaş Fabrikası'nda üretilen Egea Sedan yılın en çok tercih edilen otomobili oldu.

Fiat Türkiye, pazar liderliğini 2023 yılında Egea Sedan ve Egea Cross ile sürdürdü. Bursa’da Tofaş Fabrikası’nda üretilen Egea Sedan yılın en çok tercih edilen otomobili oldu.

Tofaş Bursa Fabrikası’nda üretilen Fiat Egea Sedan, bir kez daha Türkiye’nin en çok tercih ettiği otomobil oldu. Fiat Egea Sedan en çok satılan model olurken, Fiat Egea Cross da en çok tercih edilen SUV oldu.

Türkiye Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2023 yılını 1 milyon 232.635 adet satışla bitirdi. 193 bin 622 adetlik satışıyla toplam pazarın yüzde 15’ine sahip olan Fiat Türkiye’ye liderliği yine Egea getirdi. Fiat Egea Sedan 80 bin 768 adetle en çok satılan otomobil olurken; 41 bin 30 adetle Fiat Egea Cross en çok satılan SUV oldu.Egea Cross ve Sedan limited kokpit
Egea Cross ve Sedan limited kokpit

FIAT, 2019 yılından bu yana sürdürdüğü liderliğini beşinci yılına taşıdı ve toplam otomobil ve hafif ticari araç pazarının lideri oldu. FIAT markası, geçtiğimiz yıl da Yılın En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası olarak ödüllendirilirken, Yılın En Çok Tercih Edilen Modeli yine Fiat Egea olmuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER