Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayKarsan, geleceği “e” ile şekillendiriyor

Karsan, geleceği “e” ile şekillendiriyor

Türk Otomotiv Sektörü’nde 55 yıllık geçmişi olan Karsan’da yeni bir dönem başlıyor. Geleceği, startını verdiği “e” dönemi ile şekillendirmeye başlayan Karsan’ın tüm elektrikli modellerinin isimleri artık “e” ile başlayacak.

Kısa sürede üretim sistemini her türlü modele adapte edebilme özelliği ile bilinen Karsan, model serilerine yenilerini eklemeye devam ederken; e-ATA tanıtım toplantısında geleceğe dair önemli ip uçları da verdi. Bursa’da bulunan modern fabrikasında düzenlenen lansmanla yeni yüzde yüz elektrikli şehir içi ulaşım otobüslerinin tanıtımını yapan Karsan, yeni dönemin şifresini de verdi. Tüm yapılanmanın artık “e” harfine odaklandığının belirtildiği toplantıda e-ATA tam elektrikli şehir içi ulaşımı otobüslerinin üretimi ile birlikte iç ve dış pazarlarda izlenilecek stratejiler hakkında da bilgiler verildi. Karsan’ın mini ve midibüsleri de artık e-Atak ve e-Jest ismiyle pazarda yer alacak.

e-ATA ve elektrikli araç üretiminde startı verilen yeni dönem

Karsan’ın Avrupa ile Güney Amerika ülkelerinde büyük rağbet gören elektrikli ulaşım araçlarının yakında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin gibi büyük şehirlerimizde de tercih edilmesi bekleniyor. Özellikle e-ATA otobüslerinin 450 km menzile sahip olması, toplu taşımaya yeni soluk getirmesi bekleniyor.

Karsan’ın geliştirip, ürettiği tüm yeni elektrikli araçlar, yüzde 35-45 oranında yerlilik oranına sahip. Karsan, lansmanını yaptığı 10 – 12 ve 18 metre seçenekleri olan elektrikli otobüsleri e-ATA’nın 2 milyon km teste tabi tutulduğu açıklandı. e-ATA üretimi ile Karsan’da yeni bir dönemin başlandığını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu ile birlikle basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni nesil elektrikli toplu ulaşım araçlarında hem içerde, hem de dışarıda tercih edilen bir marka olmak istediklerini dillendiren CEO Okan Baş, Avrupa’nın hızla dönüştüğüne vurgu yaparken; Türkiye’nin önünde ise daha 3-4 yıl olduğuna dikkat çekti. (ABDULLAH KURTAY)

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER