Ana SayfaGÜNCELPetlas Türkiye’nin en değerli 62’nci markası oldu

Petlas Türkiye’nin en değerli 62’nci markası oldu

spot_img

Şirket Haberleri

“Lojistik Zincirindeki Kopukluğun Faturasını Son Kullanıcı Ödüyor”

Kargo ücretleri neden düşmüyor? Asıl neden hızla artan akaryakıt...

Türkiye’den Jetlid, Temu ve Amazon’a Rakip Olmak Hedefinde

Jetlid, geliştirdiği "Talep Pazarlama" modeliyle, Amazon’un algoritma gücüne ve...

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...
spot_img

Petlas, Brand Finance tarafından 17’nci kez yayımlanan ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları” çalışmasında, 62’nci sıraya yükseldi.

  • Listedeki sıralamasını bir önceki yıla göre 4 basamak birden yükselten Petlas, değerini en çok artıran lastik üreticisi oldu.

Dünyanın önde gelen uluslararası marka değerleme ve strateji kuruluşlarından Brand Finance, 2023 yılında Türkiye’nin en değerli markalarını açıkladı. Bu yıl 17’ncisi yayımlanan “Türkiye’nin En Değerli Markaları” raporunda 62’nci sıraya yerleşen Petlas, en güçlü ve değerli 100 Türk markası arasında yükselmeye devam etti. Çalışmaya göre, Türkiye’deki en değerli 100 markanın toplam değeri 16 milyar dolardan 15,6 milyar dolara gerilerken, sıralamasını bir önceki yıla göre 4 basamak yükselten Petlas, marka değerini artıran tek lastik üreticisi oldu. Petlas ayrıca marka derecesini A’dan A+ kategorisine yükseltmeyi başardı.

“Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası olarak değerimizi yükseltiyoruz”

esra boran

Küresel ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen raporda yer alan Petlas’ın sıralamasını yukarıya çekmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran, “Petlas, ürün çeşitliliği ve toplam metrekare olarak Avrupa’nın tek çatı altında en büyük lastik fabrikasına sahip. Bünyemizde binek araçlardan kamyonlara, otobüslerden yarış araçlarına, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden uçak lastiklerine, neredeyse tüm araç tipleri için yaklaşık 300 farklı desende toplam 3 bin 500 farklı ebatta lastik üretimi gerçekleştiriyoruz. Petlas ayrıca sektörde birçok ilke imza atan bir marka. Türkiye de üretilen ilk radyal traktör lastiği, ilk ve tek tam çelik iş makinası lastiği, ilk run-flat lastiği ve tabi birçoğunuzun bildiği gibi ilk ve tek askeri uçak lastiği Petlas tarafından üretiliyor” dedi.

Petlas’ın Türkiye’nin ilk ve tek lastik test pistine sahip markası olduğunu aktaran Ertuğrul Boran, “Brand Finance tarafından hazırlanan rapor kapsamında, Petlas’ın ülkemizin tüm sektörlerden en güçlü ve değerli 100 markası arasındaki yükselişi “Türkiye’nin Lastiği Dünyanın Tercihi” sloganıyla çıktığımız bu yolculukta markamızın doğru stratejiyle büyüdüğünün bir göstergesi. Bu başarı için tüm Petlas ve AKO Grup çalışanlarına, iş ortaklarımıza, markamızı tercih eden tüketicilerimize ve kurumsal müşterilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Dünya’nın önde gelen bağımsız marka değerleme ve strateji danışmanlık şirketleri arasında yer alan Brand Finance’in Türkiye’nin en değerli ve en güçlü markaları raporu, yıllık olarak hazırlanıyor. Raporda Türkiye’nin tüm sektörlerden en güçlü ve değerli 100 markasının yıllık performansı değerlendiriliyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler