Ana Sayfa Manşet Haber Otomobil ve Hafif Ticari Araç’ta Rekor Satış
Manşet HaberOTOMOTİV

Otomobil ve Hafif Ticari Araç’ta Rekor Satış

Paylaş
Otomobil ve Hafif Ticari Araç Satışları
Paylaş

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 yılında yıllık bazda yüzde 57,4 büyüdü.

Böylece sektörde ilk kez 1 milyon rakamı aşılarak 1 milyon 232 bin 635 satışa imza atıldı. Daha önce en yüksek satış 983 bin 720 adetle 2016 yılında yapılmıştı. Otomobil satışları, 2023 yılı ocak-aralık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63,2 artarak 967 bin 341 adet, hafif ticari araç satışları da yüzde 39,2 artışla 265 bin 294 adet oldu.

Aralık ayı rakamlarına bakıldığında, otomotiv satışları geçen yıl, 2022 yılına göre yüzde 37,7 artarak 158 bin 653 adet oldu. Aralık ayı otomobil satışları ise geçen yıl, 2022’ye göre yüzde 45,7 artarak 126 bin 416 adet olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 13,3 artarak 32 bin 237 olarak kayda geçti.(Kaynak: Aslı Sözbilir-Sabah Kahvesi)

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Mercedes-Benz Türk 2025 ihracat ve yatırım rekorunu duyurdu

Mercedes-Benz Türk, 2025’te 1,6 milyar Euro ihracat ve 4,5 milyar Euro yatırım...

Anadolu Isuzu, 2025 Yılı Midibüs İhracatında Yine Lider

Ticari araç markası Anadolu Isuzu, ihracat performansını 2025 yılında da sürdürerek Türkiye...

MAN’ın Elektrikli Otobüsü Lion’s Coach E Kış Testinde Tam Not Aldı

MAN’ın tamamen elektrikli yeni otobüsü Lion’s Coach E, Erzurum ve İsveç’teki ilk...

Scania yedek parça kampanyası başladı

Scania yedek parça kampanyası başladı. Yetkili servislerde fren, debriyaj, rot ve süspansiyon...