Ana Sayfa OTOMOTİV Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!
OTOMOTİVSON DAKİKA

Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!

Paylaş
Otokar'dan ilk 6 ayda 1,9 milyar TL ciro!
Paylaş

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yılın ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’de ve farklı kıtalarda önemli teslimatlar gerçekleştiren Otokar, yılın ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artırdı. İhracatta yüzde 41 büyüme elde eden şirketin, ilk 9 aydaki net kârı ise 516.4 milyon TL oldu.

Serdar Gorguc otokar
Serdar Görgüç

İzmir ESHOT’un 364 adetlik dev otobüs teslimatını toplam 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yılın ilk 9 ayını değerlendirdi: “İzmir’in şehir içi otobüslerinin yanı sıra Ukrayna için ürettiğimiz CNG’li otobüslerimizin teslimatlarını tamamladık; savunma sanayii alanında aldığımız zırhlı araç siparişlerinin üretimlerine ve teslimatlarına devam ettik. Elektrikli otobüsümüzün Avrupa’daki tanıtımları devam ederken otonom otobüs, uzaktan komutalı askeri araç gibi Ar-Ge çalışmalarımız da hızla ilerliyor. Önümüzdeki dönemde Ankara, İstanbul, Slovakya, Ürdün’de kazandığımız ihalelere ve farklı coğrafyalardan aldığımız siparişlere odaklanacak, büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Otokar, 2021’in ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artırdı. Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, üçüncü çeyrek sonunda cirosunu 2.7 milyar TL’ye taşıdı. İhracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 büyüten Otokar’ın 9 aylık ihracatı 224 milyon USD, net kârı ise 516.4 milyon TL olarak gerçekleşti.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Brisa’dan Stratejik Adım: Lassa Kahire Mağazası

Brisa, Lassa markasının bölgesel büyüme hedefleri doğrultusunda Mısır’ın başkenti Kahire’de ilk perakende...

Ford Otosan, Üretim Deneyimini Eğitimle Buluşturuyor

Ford Otosan, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle üretim deneyimini eğitimle buluşturarak otomotiv...

MAN’dan Tarihi Dönüm Noktası: Elektrikli Kamyonlar Seri Üretimde

MAN Truck & Bus, Münih fabrikasında elektrikli kamyonların seri üretimine başladı. CEO...

Orçun Kızıltepe, Mekanova’nın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, Temmuz 2025 itibarıyla Mekanova’nın Satış ve...