Ana SayfaGÜNCELMercedes-Benz Türk, Setra Multiclass 500 Low Entry projesini hayata geçiriyor

Mercedes-Benz Türk, Setra Multiclass 500 Low Entry projesini hayata geçiriyor

spot_img

Şirket Haberleri

“Lojistik Zincirindeki Kopukluğun Faturasını Son Kullanıcı Ödüyor”

Kargo ücretleri neden düşmüyor? Asıl neden hızla artan akaryakıt...

Türkiye’den Jetlid, Temu ve Amazon’a Rakip Olmak Hedefinde

Jetlid, geliştirdiği "Talep Pazarlama" modeliyle, Amazon’un algoritma gücüne ve...

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...
spot_img

Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, hem şehir içinde hem de şehir dışında konforlu bir seyahat sağlamak için Setra Multiclass 500 Low Entry projesini hayata geçiriyor. Üretilen araçların 2024 yılında Avrupa pazarında müşterilerle buluşması planlanıyor.

Mercedes Setra 2

Gelen geri bildirimler ışığında araçlarında daima iyileştirme prensibi ile hareket eden Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Setra Multiclass 500 Low Entry projesini hayata geçiriyor. Tasarlanmasında ve geliştirilmesinde Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibinin öncü rol oynadığı, Daimler Buses ağının mühendisleri ile birlikte global çapta hayata geçirilen Setra Multiclass 500 Low Entry projesi kapsamında, Avrupa pazarının beklentileriyle uyumlu hem şehir içi hem şehir dışı kullanıma uygun araçlar tasarlandı.

Yeni araçlar, hem Citaro hem Setra Low Entry müşterilerinin isteklerini karşılayacak. Üç yıla yakın süredir çalışmaları süren ve seri üretime geçmesiyle beraber tüm dünyaya ihraç edilecek olan araçların tüm planlama, satın alma, lojistik süreçleri Mercedes-Benz Türk tarafından yürütülüyor.

Mercedes Setra 3

Yeni araç nasıl bir donanıma sahip olacak?

Setra Multiclass 500 Low Entry projesi kapsamında üretilen araçlar yeni bir tasarıma ve farklı varyasyonlara sahip olacak. Örneğin 12 metrelik araç; 3 değişik şanzıman, 2 farklı klima sistemi, 3 değişik kokpit tipi ve müşteri talebine göre değişik varyasyonlarda koltuk ve iskelet sistemlerine sahip olarak Avrupa pazarıyla buluşacak. Proje kapsamında müşteriler araçları ihtiyaçlarına göre geniş bir spektrumda şekillendirebilecek. İç ve dış tasarımı dikkat çekici şekilde planlanan araçlar aynı zamanda engelli bireyler için sunduğu ek donanımlar ile ulaşımı herkes için ulaşılabilir hale getirme misyonu üstlenecek. Sahip olduğu otomatik frenleme özelliği sayesinde yola aniden çıkan cisimlere çarpmayı engelleyen araçlar, “side guide assist” adı verilen özellik sayesinde de kör noktadan yaklaşan cisimler olduğunda sürücülere uyarı gönderecek.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler