Ana SayfaMarka | AtamalarMercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörlüğü’ne atama

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörlüğü’ne atama

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

Mercedes-Benz Türk’te Kamyon AR-GE Direktörlüğü görevine 01 Ocak 2022 tarihi itibarıyla Melikşah Yüksel atandı.

Mercedes-Benz kariyerine 1996’da başlayan Yüksel, şirkette birçok global pozisyonda görev aldı. Mercedes-Benz Türk’te Kamyon AR-GE Şasi Direktörlüğü görevini 2020 yılından bu yana başarıyla sürdüren Melikşah Yüksel, 01 Ocak 2021 tarihi itibarıyla Mercedes-Benz Türk’ün Kamyon AR-GE Direktörü oldu.

Melikşah Yüksel Kimdir?

Mercedes-Benz’deki kariyerine 1996 yılında Mercedes-Benz Almanya Meslek Lisesi’ndeki eğitimi sırasında başlayan Yüksel, Almanya Esslingen Üniversitesi’nde Otomotiv Mühendisliği bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksel, üniversite eğitiminden sonra 2003 yılında Mercedes-Benz Almanya Trainee Programı ile kariyerine devam etti. 2008-2014 yılları arasında Mercedes-Benz Hindistan AR-GE ekibinde görev alan Yüksel, söz konusu ülkede yeni fabrika kurulumu ve Hint pazarına uygun araçların üretiminde çeşitli görevler üstlendi.

2014 yılında Mercedes-Benz Japonya’nın AR-GE ekibinde yer alan ve şirketin ülkedeki ilk elektrikli seri kamyonunu geliştirmesinde Ar-Ge ve Proje Müdürü olarak önemli bir rol üstlenen Yüksel, 2018’de Mercedes-Benz Japonya’nın AR-GE Direktörü oldu. Yüksel, şirketteki kariyer yolculuğunu Ağustos 2020’de Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Şasi Direktörlüğü görevi ile sürdürdü. 41 yaşındaki Melikşah Yüksel, genç yaşına rağmen Hindistan, Japonya ve Türkiye’de önemli AR-GE projelerinde yer aldı ve gösterdiği başarıların ardından Mercedes-Benz Türk Kamyon Ar-GE Direktörü olarak yeni görevine atandı.

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler