Ana SayfaOTOMOTİVMercedes-Benz Laboratuvarları’nın 32’ncisi Mardin’de açıldı

Mercedes-Benz Laboratuvarları’nın 32’ncisi Mardin’de açıldı

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

“EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı kapsamında 2014 yılında mesleki ve teknik Anadolu liselerinin laboratuvarlarını yenilemeye başlayan Mercedes-Benz Türk, son olarak Mardin Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Laboratuvarı’nı yeniledi.

  • Program ile öğrencilerin, sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmalarına katkı sağlayarak ülke üretimi için ihtiyaç duyulan donanımlı insan kaynağının yetiştirilmesinin desteklenmesi hedefleniyor.
  • Program kapsamında teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılan her okula, üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlanıyor.

Mercedes-Benz Türk, Mercedes-Benz Otomotiv, Milli Eğitim Bakanlığı ile Mercedes-Benz Yetkili Bayi ve Servisleri iş birliğiyle hayata geçirilen ve 2014’ten beri yürütülen “EML’miz Geleceğin Yıldızı” programı, mesleki eğitim ve istihdamda Türkiye’ye katma değer yaratmaya devam ediyor.

mercedes mardin

Meslek lisesi öğrencilerinin Mercedes-Benz Laboratuvarlarında (MBL) aldıkları eğitim ile sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmalarına katkı sağlayarak ülke üretimi için ihtiyaç duyulan donanımlı insan kaynağının yetiştirilmesinin desteklenmesinin hedeflendiği program kapsamında, son olarak Mardin Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Laboratuvarı yenilendi.21 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen MBL açılış törenine; Mercedes-Benz Türk Bayi Ağı ve İş Geliştirme Direktörü Hüseyin Çelik, Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ, Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Korkut Koçak, Mercedes-Benz Yetkili Servisi Yapı-San Genel Müdürü Abdurrahim Kolbaşı, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Yıldız ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

mercedes mardin lab

Törende bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Bayi Ağı ve İş Geliştirme Direktörü Hüseyin Çelik, mesleki ve teknik eğitimin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Çelik, “EML’miz Geleceğin Yıldızı Programı çerçevesinde açılan Mercedes-Benz Laboratuvarlarında ülkemize donanımlı personel yetiştirilmesini hedefliyoruz. Program ile öğrencilerin, sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmalarına katkı sağlıyoruz ve ülke üretimi için ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesini destekliyoruz” dedi.

Hedef: Ülkemize donanımlı insan kaynağı yetiştirilmesi

EML’miz Geleceğin Yıldızı programı kapsamında bugüne kadar 2 bin 500’den fazla öğrenci eğitim aldı. Mercedes-Benz yetkili servisleri, her 3 yeni mezun istihdamından 1’ini MBL mezunlarından gerçekleştirdi. Diğer taraftan MBL mezunu öğrencilerin yüzde 63’ü çalışma hayatına katılırken, işe giren mezunların büyük bir bölümü otomotiv sektöründe çalışmaya devam ediyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler