Ana SayfaSON DAKİKAMars Logistics’ten 60 milyon euro değerinde yatırım

Mars Logistics’ten 60 milyon euro değerinde yatırım

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

Mars Logistics, yatırımlarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor. 650 römork, 250 çekici ve 90 vagon satın alımı yapan şirket, toplamda 60 milyon euro değerinde yatırım yaptı.

Tüm lojistik hizmetlerini kusursuz bir şekilde sunan Mars Logistics, karayolu, demiryolu, denizyolu, havayolu taşımacılık hizmetlerinin yanı sıra gümrükleme, depolama, sigorta gibi hizmetler de sunarak müşterilerine anahtar teslim çözümler sağlıyor.

Mars Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, “Mevcut durumda 3.202 üniteden oluşan özmal filomuzu 650 römork, 250 çekici ve 90 adet vagon satınalması yaparak büyütüyoruz” dedi ve filo yatırımı yapmalarının nedenini şöyle açıkladı: “Müşterilerimizin taleplerine, projelerine ve lojistik stratejilerine göre yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimiz ile birlikte büyümek, iş süreçlerini kolaylaştırmak, en verimli lojistik süreçleri onlar için kurgulamak ilk önceliklerimiz arasında yer alıyor.”

Trieste – Halkalı – Avrupa arasındaki haftalık tren sefer sayısı 42’ye çıkacak

Yakın zamanda Paris’te bir depo açtıklarını söyleyen Günhan, “Şirketimizin büyüme stratejilerine paralel olarak İspanya’da ve Fransa’da şirketler kurmuştuk. Geçtiğimiz aylarda ise Paris’te açtığımız depo ile bölgedeki hizmet çeşitliliğimizi artırarak ve alt yapımızı geliştirerek müşterilerimize daha geniş imkanlar sunmaya başladık” dedi. Günhan, yurtiçinde de parsiyel taşımacılık, bayi stok yönetimi, bayilere dağıtım, depolama, sipariş hazırlama vb. birçok hizmet sundukları Yurtiçi Dağıtım Kanalları operasyonlarında da büyümeye, transfer merkezleri açmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Intermodal taşımacılık modelinin gerek çevre dostu olması gerek operasyonel avantajları sebebiyle gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını, müşteriler tarafından da daha çok tercih edildiğini söyleyen Günhan, Trieste – Halkalı – Avrupa arasındaki haftalık tren sefer sayılarını 42’ye çıkaracaklarını belirtti.

8.000’e yakın firmaya hizmet

Günhan, Mars Logistics olarak bu seneyi 500 milyon euro konsolide ciro ile kapatmayı öngördüklerini söylerken, “2.000’in üzerinde çalışma arkadaşımızla, yurt içi ve yurt dışında 37 şube ve depomuzda tüm sektörlere ithalat, ihracat, depolama, yurtiçi dağıtım hizmetleri veriyoruz ancak iş hacmimizin büyük bir kısmını otomotiv ve tekstil sektörleri oluşturuyor. Otomotiv sektöründe yaklaşık 500, tekstilde ise 2.000 firma olmak üzere bütün sektörlerde toplamda 8.000’e yakın firmaya hizmet sunuyoruz” dedi.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler