Ana SayfaOTOBÜSKarsan’dan İtalya Bari’ye 18 Metrelik 42 Adet e-ATA

Karsan’dan İtalya Bari’ye 18 Metrelik 42 Adet e-ATA

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

Karsan, İtalya Bari’de yeni bir ihaleyi daha kazandı. İtalya bayisi Kmobility iş birliğiyle kazanılan 42 adetlik elektrikli otobüs ihalesinin teslimatlarının Haziran 2026’da yapılması planlanıyor.

Karsan, İtalya bayisi KMobility aracılığıyla 42 adet e-ATA 18 metre körüklü otobüsü Haziran 2026’da teslim edecek. Karsan için İtalya’daki büyüyen sıfır emisyonlu otobüs pazarında varlığını pekiştiren bu ihale, aynı zamanda Bari’nin sürdürülebilir ve yüksek kapasiteli toplu taşıma stratejisinde önemli bir adım atmasını sağlıyor.

okan bas
Okan Baş, “Kmobility ile uyum içinde yürüttüğümüz çalışmalar, Karsan’ı ülkedeki toplu ulaşım dönüşümünün güvenilir çözüm ortağı konumuna taşıdı”

Araçlar 2026 yazında hizmete başlayacak!

İtalya’daki büyüyen sıfır emisyonlu toplu taşıma pazarında Karsan’ın elde ettiği başarının altını çizen Karsan CEO’su Okan Baş, “Araçlarımız İtalya’nın 40’dan fazla şehrinde hizmet vermeye devam ediyor. 2023’ten beri Bari Belediyesi’ne hizmet vermekte olan araçlarımıza duyulan memnuniyet, bizim için gelecek projelerin de önünü açıyor. Kazandığımız bu yeni ihale ile önümüzdeki haziran ayında 42 adet 18 metre Karsan e-ATA aracı Bari Belediyesi’ne teslim edilecek. 2026 yazında araçların belediyenin yeni Hızlı Otobüs Taşımacılığı (BRT) projesi kapsamında kullanılacak ilk araçlar olması da ayrıca önem taşıyor”dedi.

Gerçek sürüş koşullarında 450 kilometrenin üzerinde menzil sunuyor!

18 metrelik Karsan e-ATA araçları, her biri 300 kW gücünde iki bağımsız şarj girişiyle aynı anda yüksek hızlı şarj olanağı ile kısa sürede enerji dolumunu tamamlayarak Bari’nin gerçek sürüş koşullarında 450 kilometrenin üzerinde menzil sunuyor.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler