Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaKAMYON-TREYLERKarayolu taşımacılığında sıfır emisyonlu kamyon dönemi

Karayolu taşımacılığında sıfır emisyonlu kamyon dönemi

PACCAR tarafından geliştirilen sıfır emisyonlu kamyonlar, karayolu taşımacılığı, liman operasyonları ve şehir içi dağıtım gibi çeşitli işler için tasarlandı.

Şirketin geliştirdiği üç farklı sıfır emisyonlu kamyonlardan biri pilli Peterbilt Model 579EV; biri pilli Peterbilt Model 220EV; ve Toyota ile ortaklaşa geliştirilen bir hidrojen yakıt hücreli elektrikli Kenworth T680. Bu kamyonlar, karayolu taşımacılığı, liman operasyonları ve şehir içi dağıtım gibi çeşitli işler için tasarlandı.
PACCAR’ın gelişmiş güç aktarma mekanizmaları, yeni nesil sürücü destek sistemleri ve kabin içi insan-makine arayüzleri gibi müşterilerin operasyonel verimliliklerini artıran diğer yenilikçi teknolojileri ile de karayolu taşımacılığına yön vermeyi hedefliyor.

Ticari araçlarda alternatif güç aktarma mekanizmaları

Kenworth, Peterbilt ve DAF, ticari araçlarda alternatif güç aktarma mekanizmalarının geliştirilmesinde lider konumunda. Kenworth, Peterbilt ve DAF, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki müşterileri ile birlikte elektrikli araç, hidrojen yakıt hücreli ve hibrid güç aktarma mekanizmalı araçlar alanında testler yapmakta. PACCAR Genel Müdür Yardımcısı Landon Sproull: “Şirketimiz, çevre dostu olan ve müşterilerimizin operasyonlarını artıran yeni nesil güç aktarma mekanizmalarını oluşturacağı için heyecan duyuyor” dedi.

Silikon Vadisi’ndeki PACCAR İnovasyon Merkezi

Şirketin teknoloji baş sorumlusu Kyle Quinn: “Şirketimiz, endüstri lideri ürün ve hizmetler portföyündeki en son teknolojiye yatırım yapıyor. Silikon Vadisi’ndeki inovasyon merkezimiz, şirketin gelişen teknolojilere ve dünyanın dört bir yanından gelen yeteneklere erişimini artırıyor” dedi.

Kısaca PACCAR?
PACCAR bünyesindeki Kenworth, Peterbilt ve DAF firmalarıyla yüksek kaliteli hafif, orta ve ağır iş kamyonlarının tasarım, üretim ve müşteri desteğinde global bir teknoloji lideri. PACCAR ayrıca gelişmiş dizel motorlar tasarlayıp üretmekte, finansal hizmetler ve bilgi teknolojisi sağlamakta ve kamyon yedek parçaları da sunmaktadır.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER