Ana SayfaKAMYON-TREYLERKamyon üretiminde kapasite kullanımı yüzde 84 oldu

Kamyon üretiminde kapasite kullanımı yüzde 84 oldu

spot_img

Şirket Haberleri

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...

TotalEnergies ve Birlas’tan Stratejik İş Birliği

Madeni yağ sektörünün önde gelen şirketlerinden TotalEnergies, otomotiv dünyasının...

Ömer Tunaz Ako Grup’a Transfer Oldu

Prometeon Türkiye'de, 2024 yılından bu yana Pazarlama Müdürü olarak...

FUCHS Lubricants Türkiye, Türkiye’deki Büyüme Stratejisini Açıkladı

FUCHS Lubricants, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Türkiye’deki yeni dönem stratejisini,...

Mercedes-Benz Türk’ten 5 Bin Gence Eğitim Desteği

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata...
spot_img

Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları belli oldu. Hafif araçlarda (otomobil + hafif ticari araç) yüzde 66, kamyon grubunda yüzde 84, otobüs-midibüs grubunda yüzde 33 ve traktörde yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti.

Üretimde kapasite kullanımı otomobilde yüzde 66, kamyonda yüzde 84 oldu

kamyon kapasite kullanimi ford truck

Türkiye otomotiv sanayiine yön veren 13 büyük üyesiyle sektörün çatı kuruluşu olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ocak-Temmuz dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı. Buna göre, yılın yedi ayında toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 742 bin 969 adet, otomobil üretimi ise yüzde 4 azalarak 434 bin 190 adet olarak gerçekleşti. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 770 bin 279 adedi buldu. Bu dönemde, otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 66 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil + hafif ticari araç) yüzde 66, kamyon grubunda yüzde 84, otobüs-midibüs grubunda yüzde 33 ve traktörde yüzde 62 seviyesinde gerçekleşti. 

Ağır ticari araç kapasite kullanımı yüzde 65 seviyesinde!

Ocak-Temmuz döneminde ticari araç üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 oranında artış gösterdi. Bu dönemde, ağır ticari araç grubunda üretim yüzde 25 artarken, hafif ticari araç grubunda üretim yüzde 20 arttı. Yılın ilk yedi ayında, toplam ticari araç üretimi 308 bin 779 adet olarak gerçekleşti. Pazara bakıldığında ise, Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ticari araç pazarı yüzde 3, hafif ticari araç pazarı yüzde 5 daralırken, ağır ticari araç pazarı yüzde 8 büyüdü.

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler