Ana SayfaTV-DİZİ ve KULİSMart ayına damga vuran Kadın Oyunları Festivali sona erdi

Mart ayına damga vuran Kadın Oyunları Festivali sona erdi

spot_img

Şirket Haberleri

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...
spot_img

Bilkent Center ev sahipliğinde Ankara Sanat Tiyatrosu ve Atölye Kültür Sanat iş birliği ile Ankara’da düzenlenen Kadın Oyunları Festivali sona erdi.

Ulusal ve uluslararası birçok sanat projesine ev sahipliği yapan Bilkent Center, Kadın Oyunları Festivali ile Mart ayına damga vurdu. Tiyatro severleri buluşturan festival kapsamında Frida, Dansöz, Evin Kokusu ve Bernarda oyunları sahnelendi. Erkek şiddetine karşı dikkat çekmek amacı ile düzenlenen festivalde sosyal mesafe kuralları gereği boş bırakılan koltuklara, yaşamını yitiren kadınların fotoğrafları yerleştirildi. Açılış oyunundan itibaren Ankaralıları ağırlayan Kadın Oyunları Festivali, yarattığı farkındalık ile dikkat çekti.

ankara sanat tiyatrosu

“Festivallere ev sahipliği yapmak en büyük mutluluğumuz”

Bugüne kadar sanatı ve sanatçıyı her alanda desteklediklerini belirten Bilkent Center AVM Müdürü Ayhan Aytekin, Kadın Oyunları Festivali ile ilgili şunları söyledi: “Sanatın ve sanatçının bizler için önemi büyük. Bundan sonra da her alanda sanatı destekleyen projeler ile misafirlerimizi buluşturmaktan mutluluk duyacağız. Bu kapsamda Kadın Oyunları Festivali de ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğumuz festivallerimiz arasında yerini aldı. Değerli projelerle Ankaralıları Bilkent Sahne AST’ta ağırlamaya devam edeceğiz.”

“Sanatın gücü ile büyük bir farkındalığa imza attık”

Türkiye’nin en köklü tiyatro kuruluşlarından biri olan Ankara Sanat Tiyatrosu adına açıklamada bulunan AST Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Kadın Oyunları Festivali’nin Direktörü Hasan Aldemir ise festival ile ilgili şunları söyledi: “Uzun bir hazırlık aşaması ile sergilenen oyunlarımız büyük beğeni topladı. Sanatın gücünü kullanarak yaratmış olduğumuz farkındalık bizler adına gurur verici. Pandemi koşullarında gerçekleştirdiğimiz festivalimizde bizleri destekleyen izleyicilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Oyunlar öncesi görüşlerini dile getiren başrol oyuncuları ortak bir mesaj vererek kadına şiddetin artık son bulmasını dilediklerini söylediler. Boş bırakılan koltuklarda fotoğrafları ile anılan kadınlara karşı oynamanın duygusal yoğunluğuna da değinen oyuncular, gelecek nesillere daha güzel bir toplum bırakmanın kadınlarla birlikte başarılacağını vurguladılar.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler