Ana SayfaŞirket HaberleriBursa GESİAD üyelerine indirimli ekspertiz hizmeti

Bursa GESİAD üyelerine indirimli ekspertiz hizmeti

Şirket Haberleri

Toyota Professional OSB Roadshow Ankara’da

Toyota, hafif ticari araç ürün gamını Türkiye’nin farklı noktalarındaki...

Hareket’te Group CEO Görevine Boran Uzun Atandı

Ağır yük kaldırma, proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında...

HASEL: İntralojistikte Gelecek Hibrit Operasyonlarda

HASEL, İstif Makineleri ve Akıllı Depo Teknolojileri Zirvesi’nde otomasyon...

Hatay’da Genç Sesler “Kökten Sese” Konserinde Buluştu

Hatay Akademi Çocuk ve Gençlik Korosu, “Kökten Sese” konserinde...

Anadolu Isuzu’ya İTÜ ARI Teknokent’ten Ödül

Anadolu Isuzu, İTÜ ARI Teknokent tarafından teknoloji, Ar-Ge ve...

İkinci el otomobil satışlarında istenen raporları düzenlenmesinde GESİAD üyeleri ile firmalarına TÜV SÜD D-Expert, indirimli ekspertiz hizmeti verecek.

Bursa GESİAD üyelerine indirimli ekspertiz hizmeti. Konuya ilişkin anlaşma GESIAD Başkanı Murat Kaya ile TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Ortağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek arasında imzalandı.

Üyelerine çeşitli kolaylıklar sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen GESİAD Başkanı Murat Kaya, “Pandemi sürecinde üyelerimize değişik alanlarda avantajlar sağlamaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunlardan birisi de ikinci el araç satışlarında istenen ekspertiz raporu düzenlenmesi bedeli ile ilgili oldu. Oto alım satımında istenen ekspertiz raporları TÜV SÜD D-Expert tarafından Üyelerimiz ile firmalarına indirimli olarak düzenlenecek” dedi.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Otağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek de “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacı taşıyan “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” 13.02.2018 tarihli 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup bu yönetmeliğin 14. Maddesinde Ekspertiz raporu konusuna özellikle değinilmiştir” şeklinde konuştu.

Ekspertiz raporlarında ikinci el motorlu kara taşıtının özellikleri, geçmiş ve mevcut durumu hakkında bilgilere yer verildiğini ifade eden Şimşek, ekspertiz raporlarının, TSE tarafından belirlenen standarda göre verilen Hizmet Yeterlilik Belgesi bulunan işletmeler tarafından düzenlenebildiğini belirtti.

6 farklı ekspertiz paketi

TÜV SÜD D-Expert’in Temel Ekspertiz, DYNO Ekspertiz, DYNO Ekspertiz 4×4, Full Ekspertiz, Full Plus Ekspertiz ve Full Plus Ekspertiz 4X4 olmak üzere 6 farklı ekspertiz paketi bulunduğunu belirten TÜV SÜD D-Expert Bursa İş Ortağı Bölge Müdürü Mehmet Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: “İkinci el araç satışı yapan işletmelerin, 8 yaş 160.000 km’yi aşmamış araçlar için satış tarihinden önceki üç gün içinde ekspertiz raporu alması zorunludur. Rapor sayesinde aracın anlık ve güncel durumu hakkında tespitler yapılabiliyor. Ekspertiz raporunda, aracın kaza geçmişi, değişen parçaları ve benzer bilgileri görüldüğü için alıcılar araçlarını güvenle satın alabiliyor. GESİAD ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında GESİAD üyelerine ve firmalarına da yüzde 15 ile 20 oranında değişen indirim uygulanacaktır.”

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler