Ana SayfaManşet HaberİEET, İstanbul toplu ulaşımına 262 yeni araç alıyor

İEET, İstanbul toplu ulaşımına 262 yeni araç alıyor

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

İstanbul toplu ulaşımında en büyük role sahip olan, tüm otobüs ve metrobüsler ile tarihi tramvay ve tünelin işletmesini gerçekleştiren İETT, 2023 yılında İstanbul’a 262 yeni aracı hizmete alacak.

ieet ulasim metrobus

İstanbul’da toplu ulaşımın yaklaşık %53’ü lastik tekerlekli ulaşım ile gerçekleşiyor. Dünyada bir çok metropolde birden fazla şirket bu görevi yürütürken, İstanbul’da İETT 152 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesi ile bu hizmeti tek başına yürütüyor.

Yalnızca otobüs olarak günde 55 bin sefer gerçekleştiren, yılda yaklaşık 1 milyar 250 milyon yolculuk sağlayan İETT 2023 yılında yatırımlarına hız veriyor.

Bu kapsamda;

  • 200 ve 280 yolcu kapasiteli kapasiteli, yerli üretim, güçlü ve konforlu 92 adet Metrobüs aracı,
  • Tamamı yerli üretim, tüm teknolojik donanımlara sahip 120 Adet Solo Otobüs
  • 150 km menzile sahip, yerli üretim, tamamen elektrikli ve çevreci 50 adet Adamini aracı olmak üzere toplam, 262 yeni ve konforlu araç İstanbul’a kazandırılmış olacak.
A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler