Ana Sayfa FUARLAR EMITT 2026’den Turizme 510 Milyon Euro Katkı
FUARLARSON DAKİKA

EMITT 2026’den Turizme 510 Milyon Euro Katkı

Paylaş
EMITT 2026ya yogun katilim
EMITT 2026’den Turizme 510 Milyon Euro Katkı
Paylaş

EMITT 2026, 109 ülkeden 19 bin 849 ziyaretçi ve 552 katılımcıyla 510 milyon Euro’luk iş hacmi yaratarak turizm sektöründe yüzde 26 büyüme sağladı.

Turizm sektörünün küresel buluşma noktalarından EMITT, 29’uncu yılında güçlü ticari verilerle tamamlandı. Bu yıl ilk kez İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyon, üç gün boyunca 109 ülkeden 19 bin 849 ziyaretçiyi ağırladı. Fuar, toplamda 510 milyon Euro’luk iş hacmi yaratarak sektör adına dikkat çekici bir ekonomik katkı sağladı.

Organizasyon, yüzde 26’lık ziyaretçi artışıyla da büyüme ivmesini sürdürdü. 28 ülkeden 552 katılımcının yer aldığı fuarda, 63 ülkeden 322 VIP tur operatörü ağırlandı. Katılımcı başına ortalama 923 bin Euro’luk iş hacmi oluştu.

EMITT 2026den Turizme 510 Milyon Euro Katki Sagladi
EMITT, yeni stratejik yapılanmasıyla bu yıl ilk kez İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yeni Lokasyon, Yeni Strateji

ICA Events tarafından organize edilen EMITT, yeni stratejik yapılanmasıyla bu yıl ilk kez İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 5-7 Şubat tarihlerinde düzenlenen fuar, Türkiye’nin turizm potansiyelini küresel paydaşlarla buluşturmayı sürdürdü.

EMITT 2026den Turizme 510 Milyon Euro Katki
Fuarın ekonomik değer üretme kapasitesi her yıl artıyor.

EMITT Fuar Direktörü Banu Keskin, Türkiye’nin turizmdeki yükselen konumuna dikkat çekerek, fuarın ekonomik değer üretme kapasitesinin her yıl arttığını vurguladı. Keskin, ziyaretçi yoğunluğunun yüzde 26 artarak 19 bin 849’a ulaştığını belirtirken, katılımcı firmaların yüzde 94’ünün fuarı iş açısından önemli bulduğunu, yüzde 87’sinin ise görüşmelerini sipariş veya ön anlaşmayla sonuçlandırdığını açıkladı.

EMITT 2026ya yabanci ilgisi
2 bin 360’ı yabancı olmak üzere toplam 19 bin 849 ziyaretçi

109 Ülke, 510 Milyon Euro’luk Ekosistem

EMITT 2026, yalnızca bir tanıtım platformu olmanın ötesine geçerek, turizm ekonomisine doğrudan katkı sağlayan bir ticaret zemini oluşturdu. 2 bin 360’ı yabancı olmak üzere toplam 19 bin 849 ziyaretçi; destinasyon yönetim organizasyonları, oteller, tur operatörleri ve seyahat acenteleri arasında yeni iş birliklerinin kapısını araladı.

Sektörde deneyim odaklı turizmin yükselişiyle birlikte, fuarcılık anlayışı da daha stratejik bir yapıya evriliyor. EMITT’in yeni kurgusu, daha erişilebilir ve kapsayıcı bir organizasyon modeli sunarak bu dönüşüme uyum sağladı.

30’uncu Yıl İçin Geri Sayım

EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 4-6 Şubat 2027 tarihlerinde yeniden İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Organizatörler, 30’uncu yılın daha geniş katılım ve yenilikçi konseptlerle kutlanacağını belirtiyor.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

48V Hibrit Teknolojisine Sahip Opel Corsa ve Mokka Türkiye’de!

Opel, hibrit otomobiller alanında önemli bir adım daha attı. Opel B-hatchback sınıfındaki...

Otomotiv İhracatı 2026’ya Ticari Araç Desteğiyle Başladı

Türkiye otomotiv endüstrisi 2026 Ocak ayında 3,1 milyar dolarlık ihracat yaptı. Çekici...

Horoz Lojistik, Büyük Hacimli Ürün Lojistiği Hizmetlerini Mobilya Fuarı’nda Tanıttı

Büyük hacimli ürün lojistiğinde taşımanın ötesine geçen Horoz Lojistik, depolama, montaj ve...

Busworld Türkiye 2026 Ziyaretçi Kayıtları Açıldı!

Otobüs endüstrisinin uluslararası buluşma noktası Busworld Türkiye 2026, 17 – 19Haziran 2026...