Ana SayfaLastik SektörüDünyanın en güçlü lüks SUV’u için, Pirelli özel lastik geliştirdi

Dünyanın en güçlü lüks SUV’u için, Pirelli özel lastik geliştirdi

spot_img

Şirket Haberleri

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...
spot_img

Pirelli mühendisleri yüksek performans seviyelerine uygun ‘terzi işi’ yeni lastikler geliştirmeye devam ediyor!

Dünyanın en güçlü lüks SUV’u için, Pirelli özel lastik geliştirdi

Dünyanın en güçlü lüks SUV’u yeni Aston Martin DBX707 ve araç için özel olarak geliştirilen Pirelli P ZERO lastikleri optimal performans, mükemmel kontrol ve konfor sunarken Pirelli’nin yüksek değerli segment odağını da vurguluyor.

‘TERZİ İŞİ’ ÜRETİM P ZERO VE SCORPION LASTİKLER

Aston Martin DBX707, 707 hp ve 900 Nm tork üreten motoruyla dünyada türünün en güçlü lüks SUV’u konumunda bulunuyor. Pirelli mühendisleri böyle yüksek performans seviyelerine uygun lastikler sunmak amacıyla daha önce DBX için üretilen 22 inç lastiği esas alarak ‘terzi işi’ yeni lastikler geliştirdiler: önde 285/35R23 ve arkada 325/30R23 ölçülerinde P ZERO. Aracın performansını olabildiğince iyileştirmek için Aston Martin’in ünlü grand touring modellerinin lastiklerinde kullanılan bir hamur esas alınarak geliştirilen bu P ZERO lastikler, yapılarını oluşturan kord bezinin spesifik geometrisi sayesinde yanaklarda daha fazla rijitliğe sahip. Bu lastiğin oldukça büyük ölçüde olması da direkt direksiyon tepkisini artırırken pistte daha yüksek viraj hızlarına çıkılabilmesini sağlıyor. Yıl boyu kuru, ıslak veya karlı olsun farklı zeminlerde kullanabilecekleri bir çözüm isteyenler için geliştirilen ve iki ölçüde sunulan SCORPION ZERO ALL SEASON lastikler, Aston Martin DBX için ‘terzi işi’ olarak üretildiklerini gösteren A8A işareti taşıyor.

SESSİZ LASTİKLERLE MAKSİMUM KONFOR

Bu lastikler, sürücüye performans kadar etkileyici konfor sağlamak amacıyla ön lastik ölçüsünde yoldan gelen gürültüyü azaltan PNCS (Pirelli Gürültü Engelleme Sistemi) teknolojisiyle sunuluyor. PNCS teknolojisinde lastiğin içine yerleştirilen spesifik bir ses emici malzeme kullanılıyor. Aksi takdirde aracın içine aktarılarak gürültü yaratacak titreşimler, bu malzeme tarafından emiliyor. Böylece lastiklerin dönerken yarattığı gürültü azaltılıyor.

İTALYA’DA MİRS TEKNOLOJİSİYLE ÜRETİLDİ

Aston Martin DBX707’nin lastikleri Pirelli’nin Torino yakınlarındaki Settimo Torinese fabrikasında Pirelli’nin MIRS (Modüler Entegre Robot Sistemi) sistemindeki robotlar ve ultra yüksek performanslı yol lastiklerine odaklı en ileri teknolojilerle üretiliyor.

PIRELLI VE ASTON MARTİN

Otomotiv tarihinin en ikonik iki markası arasındaki iş birliği yıllardır gelişmeye devam ediyor. Aston Martin’in DBX, DBS ve Vantage modelleri de dahil Pirelli ekipmanlı ürün yelpazesi şimdi de sadece Pirelli lastikleriyle sunulan yeni DBX707 ile genişliyor.

A. Kurtay
A. Kurtayhttps://www.gazetelojistik.com
Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

Son Haberler