Ana SayfaGÜNCELBrisa’nın Otopratik’leri UTTS Montajı Yetkisi Aldı  

Brisa’nın Otopratik’leri UTTS Montajı Yetkisi Aldı  

spot_img

Şirket Haberleri

“Lojistik Zincirindeki Kopukluğun Faturasını Son Kullanıcı Ödüyor”

Kargo ücretleri neden düşmüyor? Asıl neden hızla artan akaryakıt...

Türkiye’den Jetlid, Temu ve Amazon’a Rakip Olmak Hedefinde

Jetlid, geliştirdiği "Talep Pazarlama" modeliyle, Amazon’un algoritma gücüne ve...

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...
spot_img

Brisa, hızlı bakım servis zinciri Otopratik’lerde, şirket araçları için 31 Ocak 2025’e kadar geçiş zorunluluğu olan “Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi”nin (UTTS) montaj hizmetini sunmaya başladı.

Öncelikle 43 ilde, 72 Otopratik noktasında ve 27 Arvento noktasında montaj hizmeti vermeyi planlayan şirket, her Otopratik noktasında aylık ortalama 500 araç için bu hizmet sunulabilecek. Filolar için “yerinde montaj” hizmeti de veren Brisa, iş yerinde, garajlarında ya da tercih edilen bir alanda, mobil UTTS montajı hizmeti de sunarak, filoların sisteme entegrasyonunu kolaylaştıracak.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) zorunluluğu

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in kiralık veya satın alınmış şirket araçlarının akaryakıt tüketimlerinin gider olarak kaydedilebilmesi için bu taşıtlara plaka bilgisinin kayıtlı olacağı dijital bir etiket olan Taşıt Tanıma Birimi’nin (TTB) monte edilmiş olması ve taşıtların akaryakıt alımlarında UTTS sisteminin kullanılması 31 Ocak 2025’e kadar zorunlu hale getirdi. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS)’nin zorunlu tutulması ile bu aparatın araçlara monte edilmesi önemli hale geldi.   

Brisa’nın hızlı bakım servis zinciri Otopratik noktaları, Darphane tarafından sadece belli kriterleri yerine getirebilen firmalara verilen bu montaj yetkisini alarak, UTTS montaj hizmeti vermeye başladı. Brisa, bu sayede hizmet portföyünün önemli bir kısmını oluşturan filo şirketlerinin sisteme entegrasyonlarını kolaylaştıracak. 

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler