Ana Sayfa LOJİSTİK Borusan Lojistik’ten yapay zeka destekli eTA Platformu
LOJİSTİKLojistik GündemiLojistik RehberiManşet Haber

Borusan Lojistik’ten yapay zeka destekli eTA Platformu

Paylaş
 Borusan Lojistik’ten yapay zeka destekli eTA Platformu
 Borusan Lojistik’ten yapay zeka destekli eTA Platformu
Paylaş

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik’in yapay zeka ile güçlendirilen eTA Platformu, yurtiçinde yük taşıtma ihtiyacı olan firmalar ile bireysel kamyon ve tır sürücülerini daha hızlı ve etkin bir şekilde buluşturuyor.

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik’in yenilikçi platformu eTA (Elektronik Taşımacılık Ağı), yapay zekanın desteğiyle iş süreçlerini daha verimli hale getiriyor. Yurtiçinde yükünü taşıtma ihtiyacı olan firmalar ile bireysel kamyon ve tır sürücülerini bir araya getiren eTA Platformu, çok daha hızlı ve etkin bir süreç ile ilerliyor. eTA, Borusan Lojistik’in müşterisi olan yük sahiplerine web sitesi üzerinden en hızlı şekilde araç tedariği avantajı sağlıyor. Aynı zamanda aracı olan nakliyecilerin de yoğun olarak kullandıkları tır ve kamyon garajlarına gitmelerine gerek kalmaksızın mobil uygulama üzerinden yük bulmalarına imkân tanıyor.

Borusan Lojistik navlun fiyatı hesaplama teknolojisi

eTA aynı zamanda, yapay zeka destekli teknolojisi sayesinde, yük sahiplerinin ihtiyaç duydukları araçları çok daha hızlı ve uygun fiyatlı bir şekilde bulmalarına imkan tanıyor. Borusan Lojistik navlun fiyatı hesaplama teknolojisi ile yük sahipleri, taşıtmak istedikleri yük özelliklerini sisteme girerek, sadece birkaç saniye içinde fiyat teklifi alabiliyorlar.

Rotalar yapay zeka tarafından tanımlanıyor

eTA web sitesi, kurulan yapay zeka uygulaması ile entegre bir şekilde çalışıyor. eTA web sitesi üzerinden, navlun fiyatlaması yapılmak istenen rotalar yapay zeka tarafından tanımlanıyor. Bu rotalar için yük bilgileriyle birlikte açılan siparişlerin navlun fiyatı, saniyeler içerisinde yapay zeka tarafından hesaplanıyor.

Siparişlerin detay ekranlarında ve spot teklif taleplerinde yapay zekayla hesaplanmış fiyatı eğer geçmişte bulunuyor ise, kullanıcılara bilgi olarak gösteriliyor. Araç atama ekranlarında da navlun fiyatının yanında, bu hesaplamanın yapay zeka tarafından yapıldığı bilgisi yine kullanıcıları bilgilendirme amaçlı gösteriliyor.

“Teknolojiyi ve yapay zekayı aktif kullanarak, iş süreçlerimizi optimize ediyoruz”

Borusan Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Erçal konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarma hedefiyle teknolojiyi ve yapay zekayı aktif kullanarak, iş süreçlerimizi optimize ediyoruz. Hızlı araç tedariği ve rekabetçi fiyatlarla, yükünü Borusan güvencesi ile taşımak isteyen yük sahiplerinin yanında olmaya devam ediyoruz. Sunduğumuz hizmetleri teknolojimizle destekliyoruz. Müşterilerimize en iyi deneyimi sunmak amacıyla hem konvansiyonel hem de dijital kanallarda teknolojiyi ve yapay zekayı kullanıyoruz. eTA Platformumuz sayesinde aylık 40 bin seferlik kapasiteye ve 81 ilin hepsine hizmet vererek müşterilerimizle birlikte büyümemizi sürdürüyoruz.”

“İş süreçlerimizi mümkün olan her adımda dijitalleştiriyoruz”

Borusan Lojistik Bilgi Teknolojileri & Arge Genel Müdür Yardımcısı Reha Argaç ise “İş süreçlerimizi mümkün olan her adımda dijitalleştirerek, operasyonlarımızı hızlandırıp yalınlaştırıyoruz. Bu aşamada yapay zekadan aldığımız destek ile saniyeler içinde müşterilerimize navlun fiyat bilgilerini iletiyoruz. Borusan Lojistik olarak çalışmalarımızı daha verimli kılmak için teknolojiyi iş akışımıza entegre etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay -

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Almanya’nın devlet kuruluşu DB, borcu için, kar eden tek şirketi DB Schenker’i sattı!

Deutsche Bahn (DB) AG Denetim Kurulu, yapılan olağanüstü toplantıda DB Schenker’in, Danimarkalı...

Otomotiv ihracatı eylülde 3,4 milyar dolar oldu

OİB verilerine göre Türkiye otomotiv endüstrisinin Eylül ihracatı geçen yılın aynı dönemine...

Alman Mühendisliğiyle Geliştirilen Yeni Opel Combo Elektrik Türkiye’de!

Alman Mühendisliğiyle Geliştirilen Yeni Opel Combo Elektrik Türkiye’de! Edition donanım seviyesi ile...

Ford Otosan’ın Ürettiği E-Transit Custom, Avrupa Yollarında

Ford Otosan’ın üretimin geleceğini temsil eden fabrikası Yeniköy’de seri olarak üretimine geçtiği...