Ana SayfaGümrük & Dış TicaretAntrepo İşleticilerine Yönelik Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Antrepo İşleticilerine Yönelik Bilgilendirme Semineri Yapıldı

spot_img

Şirket Haberleri

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...

Mercedes-Benz Türk’ün “Her Kızımız Bir Yıldız” Programı 22. Yılını Kutluyor

Mercedes-Benz Türk, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğiyle...

Tck by Kıraç A.Ş., 1,35 milyar TL yatırımını hayata geçirdi

Türkiye’nin altyapı, enerji, yol güvenliği ve savunma sanayisine yönelik...
spot_img

Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD) tarafından düzenlenen “Antrepo İşleticilerine Yönelik Bilgilendirme Semineri”, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş’ün tensipleriyle ve Gümrükler Genel Müdürlüğü Antrepo ve Serbest Bölgeler Dairesi Başkanı Ozan Diriöz’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği Başkanı Cavit Değirmenci, sektörde eğitimin önemine değinerek bu alanda üçüncüsü gerçekleştirilen seminere katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ederek, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş’e tensipleri için şükranlarını sundu.

Gümrükler Genel Müdürlüğü Antrepo ve Serbest Bölgeler Dairesi Başkanı Ozan Diriöz de derneğin almış olduğu bu inisiyatiften dolayı kamu adına dernek yönetimine teşekkürlerini iletti.

Antrepo semineri
Seminer; Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş’ün tensipleriyle ve Gümrükler Genel Müdürlüğü Antrepo ve Serbest Bölgeler Dairesi Başkanı Ozan Diriöz’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Seminerde antrepo işleticilerinin sorumluluklarından güncel mevzuat uygulamalarına kadar birçok önemli konu ele alındı.

Antrepolarda depo ve operasyon departmanlarında görev yapan yaklaşık 200 personelin ücretsiz olarak katılım sağladığı seminerde; Antrepo İşleticisinin Gümrük İdaresine Karşı Sorumluluğu, Antrepo Kayıt Sistemi ve Eşya Takibi, hafif-orta-ağır kusur, idari yaptırımlar, denetim ve risk yönetimi, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve mevzuatta yer alan diğer hususlarla alakalı önemli bilgiler aktarıldı.

Seminerin akabinde düzenlenen soru-cevap kısmında ise Ozan Diriöz ve Eğitmen Sefa Yayla ile Antrepo ve Serbest Bölgeler Dairesinden Hakan Diren Polatsoy soruları cevapladılar.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler