Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaFUARLARZF, connect@rail ile Eurasia Rail'de

ZF, connect@rail ile Eurasia Rail’de

ZF, 21-23 Haziran tarihleri ​​arasında İstanbul’da gerçekleşmekte olan Eurasia Rail fuarında connect@rail ve portföyündeki diğer yenilikçi ürünlerini sergiliyor…

ZF, dijital durum izleme sistemi connect@rail için yeni bir müşteri projesiyle Türkiye’nin demiryolu sektöründeki konumunu daha da güçlendiriyor. Kocaeli’de şehir içi ulaşım işletmecisi UlaşımPark için alçak tabanlı tramvayla başarılı bir deneme aşamasını tamamlayan sistem, ZF’nin her geçen gün artan dijital yetkinliklerini de gözler önüne seriyor. Sensör ve bulut tabanlı kapsamlı bir çözüm olan connect@rail, hassas demiryolu altyapısı ve aktarma bileşenlerinin izlenmesini sağlar. Bu, tahmine dayalı bakımı kolaylaştırır ve tren ağının güvenliğini, güvenilirliğini ve verimliliğini artırır.

Kocaeli’nde yerel işletmeci UlaşımPark şu anda toplu taşıma ağlarında ZF’nin yenilikçi durum izleme sistemi connect@rail’i deniyor. Durmaray tarafından üretilen alçak tabanlı bir Panorama Tramvay üzerinde kurulan ortaklığın kapsamı, tekerleklerde, aktarma organlarında ve hatta rayın kendisinde olası arızaların tespit edilmesini içerecek. ZF’nin connect@rail durum izleme sistemi, Türkiye’de ilk kez kullanılacak.

Güvene ve kanıtlanmış başarı geçmişine dayalı ortaklık

ZF Türkiye Genel Müdürü Selim Aydınlıoğlu, bu iş birliği hakkında “UlaşımPark, bizim için harika ve güvenilir bir ortak oldu. Birlikte Türkiye’nin demiryolu ağına daha fazla verimlilik, güvenlik ve güvenilirlik getireceğiz” derken UlaşımPark Araç Bakım ve Atölye Şefi Yıldıray Hava ise, “Bu sistem, bakım masrafları ve zaman yönetimi açısından atölye ekibine destek olacaktır. Tahmine dayalı bakım, olası hasarları erkenden tespit etmemizi ve böylece daha doğru kararlar almamızı sağlayacak. ZF’yi bu yenilikçi yaklaşımından dolayı tebrik ediyoruz ve sistemi test edebildiğimiz için mutluyuz” dedi.

Ekim 2022’den beri kullanımda olan prototip tramvay, gerçek hayatta günlük operasyonda 4.700’den fazla yolculuğu tamamladı.

ZF daha önce UlaşımPark ile çalışmıştı: 2018’de şirket, hipoid ayna dişli kutusu ile aynı aracı teçhiz etmişti. Bu ürünün olağanüstü kalitesi ve güvenilirliği, Türk filo işletmecisinin Almanya’daki teknoloji uzmanıyla ortaklığını genişletmesini kolaylaştırdı. Gelişen bu iş birliği, ZF’nin demiryolu sektörünü desteklemedeki kilit rolünü daha da güçlendirirken aynı zamanda genişleyen dijital yetkinliklerini sergileme fırsatı sunmuştur. ZF, şu anda connect@rail ile ilgilenen diğer işletmecilerle de görüşme hâlinde…

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER