Ana SayfaOTOMOTİVYılda 750 aracın emisyon testlerini yapacak

Yılda 750 aracın emisyon testlerini yapacak

Şirket Haberleri

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...

Sena Tur Filosuna 241 Yeni Araç Ekledi

Antalya'da turizm hizmeti veren Sena Tur filosunu 241 yeni...

Meiller ve Wielton, Türkiye Pazarı için; 2026 Hedeflerini Açıkladı

Doğuş Otomotiv'in distribütörlüğündeki Meiller ve Wielton, 2025'teki güçlü performanslarının...

SYS Grup “Türkiye’nin en büyük özel sektör ateşli silah ihracatçısı” oldu

Samsun Yurt Savunma (SYS Grup), Türk savunma sanayisinin ihracat...
spot_img

İTÜ ARI Teknokent yerleşkesinde hizmet veren ve otomotiv sektörünün küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla çalışmalar yürüten OTAM, 2,5 Milyon TL’lik bir yatırımla modernize edilmiş WLTP Emisyon Test Laboratuvarı’nı hizmete açtı.

otam

20 Mart’ta İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen özel bir törenle hizmete giren OTAM WLTP Emisyon Test Laboratuvarı ile Avrupa’nın zorunlu kıldığı WLTP emisyon testlerinin aynı standartlarda OTAM bünyesinde yapılması sağlanacak.

Avrupa Birliği’nin NDEC test standartları yerine 2017 yılında yeniden düzenleyerek kabul ettiği Dünya Çapında Uyumlu Hale Getirilmiş Hafif Araçlar Test Prosedürü (WLTP)’ne göre modernizasyonu yapılmış WLTP Emisyon Test Laboratuvarı’nda araçların yakıt tüketimi ve emisyon testleri yapılacak.

WLTP testlerini de bünyesine alarak modernize edilen test merkezinin, Türkiye’deki otomotiv sektörünün önde gelen üreticilerini dışa bağımlılıktan kurtarırken WLTP test merkezi sınırlı olan ve talebi karşılayamayan Avrupa’ya da bir alternatif olması hedefleniyor.

Yılda 750 aracın test edilmesi hedefleniyor

OTAM tarafından düzenlenen törene İTÜ Vakfı Yönetim Kurulu, OTAM Yönetim Kurulu üyeleri ile Renault, Mercedes-Benz Türk, Tofaş, Hyundai, Isuzu gibi sektörün önde gelen sanayi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ve hizmete giren WLTP Emisyon Test Laboratuvarı hakkında bilgiler paylaşan OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, devreye giren yeni sistemin Türkiye’deki otomotiv üreticilerinin dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıran bir çözüm sunacağını belirterek yılda 750 aracın WLTP testlerinin yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

“OTAM Avrupa’ya da alternatif bir çözüm sunacak”

Özcan şöyle konuştu: “Avrupa’da tüm yeni araçlarda istenen WLTP testini artık kendi bünyemizde yapabilmenin ve sektöre böyle bir merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devreye aldığımız WLTP ile gerçekleştirdiğimiz emisyon test laboratuvarı modernizasyonu projemiz, 15. yılında olan OTAM’ın 2,5 Milyon TL’lik bir yatırımla ve 11 ay süren çalışmaların sonucunda hayata geçen bir proje oldu.

Avrupa standartlarında test hizmeti sunacak olan merkezimizde bir yıl içinde 750 aracın WLTP testlerini kendi bünyemizde yapabiliyor olacağız. Test merkezimiz, şu an WLTP merkezi sınırlı sayıda olan ve otomotiv test darboğazında bulunan Avrupa’ya da alternatif bir çözüm sunacak.”

“Türkiye’deki emisyon testlerinde dışa bağımlılık sona erdi”

OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’deki üreticilerimizi ve emisyon test taleplerini gözönüne aldığımızda rahatlıkla söyleyebiliriz ki, OTAM’ın bu yatırımıyla, Türkiye’deki emisyon testlerinde dışa bağımlılık son bulmuş oluyor. Bu vesileyle her açıdan çok kıymetli bir yatırımı hayata geçirmemizde büyük katkıları olan, bizi cesaretlendiren ve kurulum sürecinin her adımında yanımızda olan başta Renault olmak üzere, Ford Otosan’a, Hyundai’ye ve Honda’ya özellikle teşekkürlerimi iletiyorum. Ve tabi yine başta bu firmalarımız olmak üzere, diğer laboratuarlarımızı yüksek oranda dolulukla çalışmamıza imkan sağlayan Ford Otosan’a, BMC Power’a, FEV’e, AVL’ye, Mercedes-Benz’e, Otokar’a, Temsa’ya, Tofaş’a, FNSS’e, TOSB bünyesindeki değerli firmalarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Son Haberler