Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVYeni Toyota RAV4 Hybrid Türkiye'de

Yeni Toyota RAV4 Hybrid Türkiye’de

Adını verdiği SUV segmentinde 2017 ve 2018 yılını “Dünyanın en çok satılan SUV modeli” olarak tamamlayan Toyota RAV4 Hybrid Türkiye’de.

Toyota’nın TNGA-K platformunu kullanan ilk SUV modeli olan 5’inci jenerasyon RAV4 Hybrid, daha alçak ağırlık merkezi, artan gövde dayanımı, daha iyi yol tutuş, yüksek konfor, geniş kabin alanı, 580 litre ile sınıfının lideri bagaj kapasitesi ve güçlü tasarımı ile segmentinde standartları yeniden belirliyor.

Kameralı dikiz aynası

Yeni RAV4 Hybrid, Toyota’da ilk kez kullanılan bir özelliğe de sahip. Yeni kameralı dikiz aynası, daha iyi bir çevre görüş açısı sağlıyor. İstenildiğinde konvansiyonel otomatik kararan ayna olarak, direkt arkadaki yolu ve trafiği yansıtacak gibi kullanılabiliyor. Toyota Safety Sense’in ikinci jenerasyonu da RAV4 Hybrid’de standart olarak bulunuyor.

222 HP güç üreten hibrit motor

Toyota RAV4’ün yeni 2.5 litre Hybrid Dynamic Force motoru, yakıt ve emisyon verimliliğini bir araya toplarken daha fazla güç ve daha dinamik bir sürüş getiriyor. Dört çeker modelde 222 HP güç üreten hibrit motor, güç ve hızlanma açısından oldukça etkileyici performanslar sunuyor. RAV4 Hybrid bu sayede 100 km/s hıza sadece 8.1 saniyede ulaşıyor. RAV4 Hybrid, 4.5 lt/100 km tüketime ve 103 g/km emisyona sahip olarak ön plana çıkıyor.

Şehir içinde daha iyi yakıt ekonomisi

Yeni RAV4’te daha kompakt hale getirilen hibrit sistemde, yeni bataryalar yüzde 11 daha hafif ve şanzıman kaybı öncekine oranla yüzde 25 daha az.

RAV4 Hybrid’de mekanik AWD sistemlerine göre daha hafif ve kompakt olan elektrikli AWD-i sistemi şehir içinde daha iyi yakıt ekonomisi sunarken, yüksek hızda daha sessiz sürüş ve kaygan koşullarda daha iyi çekiş sağlıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER