Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaManşet HaberTofaş’ta geliştirilip üretilen Yeni Egea Cross pazara iddialı giriyor

Tofaş’ta geliştirilip üretilen Yeni Egea Cross pazara iddialı giriyor

Yeni Egea Cross Pazara İddialı Giriyor: Tofaş’ın 2015 yılının sonunda seri üretimine başladığı ve geçtiğimiz yılın sonunda yenilenen Egea Model Ailesi, ülkemizde satışa sunuldu.

Yeni Egea Cross

2015 yılından bu yana ezber bozarak; Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili unvanını koruyan Fiat Egea, sınıfının en iyi teknolojileri ve Firefly motor seçenekleriyle tamamen yenilendi. Model Ailesi’nin, Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine ek olarak Crossover “Egea Cross” da şimdiden tüketicilerin beğenisini kazandı.

“Türk tüketicisinin beğeniyle karşıladığı ve tercih ettiği bir segmente giriyoruz”

Egea Ailesi’ne gösterilen yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Egea Model Ailesi, Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde tipleriyle 5 yılda 274 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaştı ve her şeyiyle tam ve erişilebilir bir aile otomobili olduğunu gösterdi. Şimdi ise ailenin diğer üyeleri gibi Tofaş’ta geliştirilen ve üretilen Yeni Egea Cross ile yine Türk tüketicisinin beğeniyle karşıladığı ve tercih ettiği bir segmente giriyoruz.

 Egea Cross

Yeni Egea Cross ulaşılabilinir fiyatıyla da öne çıkacak!

Ocak ayından itibaren Fiat showroomlarında yerini alan yeni Egea Ailesi’nde, Sedan modelimizi 130 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunarken, ailenin yeni üyesi Egea Cross modelimizi 154 bin 900 bin TL’den başlayan iddialı fiyatlarla Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yeni Egea Cross Crossover segmentinin yıldızı olacak mı?

Avrupa pazarlarında Tipo ismiyle satılıyor

2015 yılından bu yana ezber bozarak; Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili unvanını açık ara korumaya devam eden, Avrupa pazarlarında Tipo ismiyle satışa sunulan Egea Model Ailesi’nin yenilenen versiyonları ülkemizde satışa sunuldu. Fiat Chrysler Automobiles’a (FCA) bağlı 400 fabrikanın yer aldığı WCM -Dünya Klasında Üretim Programı- değerlendirmesinde, “Altın Seviye” Tofaş Fabrikası’nda üretilen ve yenilenen aile ile markanın crossoverı “Egea Cross” daha showroomlardaki yerlerini almadan, tüketicilerin beğenisini topladı.

Yeni Egea Cross dizayn...

Egea 5 senedir zirveyi kimseye bırakmıyor

Online basın toplantısında konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılını da lider olarak kapatmaktan ve Egea’nın 5 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Lider Egea’nın, lansmanından bu yana Fiat markasının otomobil pazarındaki varlığına güç katmaya devam ettiğini vurgulayan Aytaç, “İlk kez 2015 Ekim ayında yollarla buluşan Egea, Türk tüketicisinin istekleri doğrultusunda geliştirildi ve çok sevildi. Sunduğu fiyat / fayda dengesiyle çok iddialı bir otomobil olan Egea 5 senedir zirveyi kimseye bırakmıyor. Kendi segmentinde aldığı yüzde 15’lik pay ve elde ettiği 274 bin 341 adetlik toplam satış rakamı model ailesinin gücünü bir kez daha yansıtıyor.

 Egea Cross dashboard

“Crossover gövdeli Egea Cross ile ailenin daha da güçlenecek zirvedeki yerini koruyacak”

Bugün ise Fiat Egea Ailesi’nin sınıfının en iyi teknolojileri ve güvenlik unsurlarıyla yollara çıkıyor olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Egea Cross ile Türk tüketicisinin beğeniyle karşıladığı ve tercih ettiği yeni bir segmente giriyoruz. Model Ailesi’nin, Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine ek olarak Crossover gövdeli “Egea Cross” ile ailenin daha da güçlenecek zirvedeki yerini koruyacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
Yenilenen Egea Ailesi ve Egea Cross’un, bu haftadan itibaren Fiat bayilerine doğru yola çıktığını belirten Aytaç, Egea Ailesi’nin, 130 bin 900 TL’den başlayan ulaşılabilir anahtar teslim fiyatıyla, ailenin yeni üyesi Egea Cross‘un ise 154 bin 900 bin TL’den başlayan fiyatıyla satışa sunulduğunu söyledi.

 yeni tasarım

Fiat Egea ailesinin yeni üyesi Egea Cross, Tofaş’ta üretilen ilk crossover modeli olmasının yanında; yeni bir hedef kitleye yönelik, çok yönlü bir otomobil olarak da ön plana çıkıyor.

Egea Cross, güçlü ve cesur tasarım hatları, farların altına kadar uzanan yeni ızgara görünümü ile bir crossover modelde olması gerektiği gibi geniş ve heybetli görünüyor. Yeni süspansiyon yapısı, yeni jant ve lastik ölçüleriyle Egea Cross’un yerden yüksekliği, diğer gövde seçeneklerine göre 4 cm artıyor. Tüm Cross versiyonlarında standart sunulan tavan rayları sayesinde Egea Cross, hatchback muadiline göre toplamda 7 cm yükselmiş oluyor. Street, Urban ve Lounge donanım seviyeleri ile tercih edilebilecek olan Fiat Egea Cross, güçlü görünümünü perçinleyen daha büyük lastikleriyle de gerek tasarımsal gerekse işlevsel farkını ortaya koyuyor.

 SUV tutkunlarının ihtiyacını karşılıyor

Kamera ve Radar ile Desteklenen En Gelişmiş Aktif Güvenlik Sistemleri

Egea Hatchback’ten 7 cm. daha yüksek olan Egea Cross’un, gövde mimarisi daha yüksek bir sürüş pozisyonu sunuyor. Egea Cross’un crossover detayları çamurlukların etrafındaki gövde kaplamaları ile başlayarak yanlarda ve ön tarafta da devam ediyor. Cross için özel tasarlanan kaslı ön ve arka tampon, yan marşpiyeler ve bu gövde tipine özel tavan rayları da otomobile güçlü ve gösterişli görünümünü beraberinde getiriyor.

Sınıfına göre zengin güvenlik ve teknoloji özellikleriyle hayata geçirilen Egea Cross’ta da ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi, ‘Trafik İşareti Tanıma Sistemi’, ‘Akıllı Hız Asistanı ’,‘Şerit Takip Sistemi’, ‘Sürücü Yorgunluk uyarı Sistemi’, ‘Akıllı Uzun Far’, ‘Kör Nokta Uyarı Sistemi’, Ön park sensörleri ve Anahtarsız giriş/çalıştırma ve kablosuz akıllı telefon şarj gibi özellikler hayatı kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

Multimedya konusunda da yenilikçi ve modern teknolojik imkanları kullanıma sunan Egea Cross’ta gelişmiş bağlanabilirlik çözümlerine ve 10 inç dokunmatik ekrana sahip beşinci nesil UConnect 5 multimedya sistemi yer alıyor. Kullanıcılarına pratik ve kullanışlı bir sürüş deneyimi sunmaya hazırlanan modelde kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip olan Uconnect 5, kişiselleştirilebilir profillerle 5 adede kadar konfigürasyonu saklama olanağı sunuyor.

Egea Cross’taki multimedya sistemi, tıpkı ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi aynı anda iki telefonu Bluetooth üzerinden bağlama olanağı da sunuyor. Kullanıcı, böylece iki farklı cep telefonunu eş zamanlı olarak kullanabiliyor ve gelen ve giden çağrıları, o sırada bağlı olmayan telefondaki bir çağrıyı cevaplamak için bir bağlantıdan diğerine geçiş yapmadan aynı anda yönetebiliyor.

Şık arka tasarım

Yeni Nesil Firefly Turbo Motor Ailesi: Daha Düşük Yakıt Tüketimi ve Emisyon Değerleri

Yenilenen Egea ve Egea Cross motor gamına eklenen, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik Firefly T3 motorla dikkat çekiyor. FireFly Turbo motor ailesinin bir parçası olan 1.0 Firefly T3, düşük tüketim ve emisyon değerlerini, daha çok güç ve tork ile birleştirerek üstün performans sunuyor. Yeni 1.0 litrelik motor, düşük devirde kullanıma sunduğu yüksek çekiş gücüyle son derece akıcı ve keyifli bir sürüş ve düşük ses seviyesiyle üstün sürüş konforu da sağlıyor.

Motorun CO2 emisyonu 121 gr/km (WLTP normuna göre) değerine kadar düşüyor ve aynı zamanda daha az yakıt tüketimi sağlıyor. Euro 6D final uyumlu Multijet dizel motorlar ise 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 130 HP (daha önce 120 HP) olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor. İyileştirilen performans ve 110 gr/km’den (WLTP normuna göre) başlayan CO2 emisyon değerleriyle yeni dizel motor ailesi verimlilik seviyesiyle öne çıkıyor.

İlk 100 adet Egea Cross ‘Fiat Online’da Satışta!

Egea Cross’un aynı zamanda Fiat online satış kanalı, https://online.fiat.com.tr/ üzerinden de rezerve edilebileceğini söyleyen Altan Aytaç “Egea Cross sahibi olmak isteyen ilk 100 müşterimiz araçlarını sistemimiz üzerinden konfigüre edebilecek ve süreci bayilerimiz aracılığıyla takip edebilecek. Biz de Tofaş’ta geliştirilen bağlantılı araç teknolojimiz Fiat Yol Arkadaşım Connect’i ve Cross Aksesuar Paketi’ni online rezervasyon gerçekleştiren ilk müşterilerimize hediye edeceğiz.” diye konuştu.

Egea Ailesi, Satış Sonrası’nda da Avantajlı

Tofaş, 2015 yılından bu yana model ailesinde sunulan ve otomobil pazarındaki en iddialı garanti süresi olan 5 yıl/ 100 bin km garantisini yeni model ailesi ve Cross’ta sunmaya devam edecek. Garanti süresi aynı zamanda Tofaş Fabrikası’nın WCM standartlarında belgelenmiş üretim kalitesi ile Egea’ya duyulan güvenin bir sonucu olarak satış sonrasında da müşteriye fiyat/ fayda dengesi sağlamayı sürdürecek.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER