Çarşamba, Nisan 17, 2024
Ana SayfaKAMYON-TREYLERVolvo Trucks, fosil içermeyen çelik kullanan ilk marka!

Volvo Trucks, fosil içermeyen çelik kullanan ilk marka!

Dünyanın fosil içermeyen çelik kullanan ilk kamyon üreticisi Volvo oldu. Volvo Trucks, kamyonlarında artık fosilsiz çelik kullanacağını duyurdu; fosilsiz çelik ilk kez ağır hizmet tipi elektrikli Volvo kamyonlarında hayata geçirilecek…

İsveçli çelik şirketi SSAB tarafından üretilen fosil içermeyen çelikler Volvo Trucks kamyonlarının çerçeve raylarında kullanılacak.
SSAB’nin çeliği, hidrojene dayalı tamamen yeni bir teknoloji kullanılarak üretiliyor. İlk fosil içermeyen çeliklerin kullanıldığı Volvo kamyonlar 2022’nin son çeyreğinde pazara sunulacak.

Jessica Sandström
Jessica Sandström

“Tüm kamyonlarımızda fosil içermeyen malzemelerin kullanımını artıracağız” diyen Volvo Trucks Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Jessica Sandström; fosil içermeyen çeliğin bulunabilirliği arttıkça, kamyonun diğer bölümlerinde de kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Bir Volvo kamyonunun %90’ı geri dönüştürülebilir

Bugün, yeni bir Volvo kamyonundaki malzemelerin yaklaşık %30’u geri dönüştürülmüş malzemelerden geliyor. Ve ömrünün sonunda kamyonun %90’a kadarı geri dönüştürebiliniyor.

Jessica Sandström; iklim ayak izlerini en aza indirmek için sürekli çalıştıklarının altını çizerek, “Ayrıca hem operasyonlarımızda hem de kamyonlarımızda daha fazla döngüselliğe doğru ilerliyoruz. Volvo Group, 2021’den beri fosilsiz çelik konusunda SSAB ile işbirliği yapıyor” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER