Ana Sayfa OTOMOTİV Volvo Car Turkey’nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu oldu
OTOMOTİV

Volvo Car Turkey’nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu oldu

Paylaş
Alican Emiroglu Kimdir
Volvo Car Turkey’nin yeni Genel MüdürüAlican Emiroğlu oldu
Paylaş

2020’den bu yana Volvo Car Turkey’nin Genel Müdürü olan Magnus Boman’ın ardından koltuğunu devralacak isim belli oldu. Uzun yıllar Volvo Car Turkey’de görev yaptıktan sonra son olarak Volvo Car Çek Cumhuriyeti Genel Müdürlüğü’ne atanarak uluslararası deneyim kazanan Alican Emiroğlu, Volvo Car Turkey’nin Genel Müdürü görevine getirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Emiroğlu, 2001 yılında Volvo yetkili servisinde kariyerine başladı. Daha sonra 2004 yılında Volvo Car Turkey’e geçen Emiroğlu lojistik, planlama, servis, satış gibi ticari operasyonların çeşitli alanlarında yöneticilik yaptı. Volvo Car Turkey bünyesinde satış direktörü olarak görev almasının ardından ticari operasyonların birçok alanında deneyim kazanmış ve 2018 yılında Volvo Cars EMEA Importers’da Ticari Operasyonlar Direktörü olarak görev yapmıştır. 2020 yılında Volvo Car Çek Cumhuriyeti Genel Müdürülüğü görevine atanan Alican Emiroğlu, Türkiye’den bir başka ülkeye atanan ilk genel müdür olarak bir ilke imza atmıştır.

Volvo Car Turkey’e başarılı birikimiyle Genel Müdür olarak geri dönen ve 15 Temmuz itibariyle görevine başlayacak olan Alican Emiroğlu evli ve bir çocuk babası.

Magnus Boman ise Türkiye’deki görevinden sonra Göteborg’a geri dönecek. İsveç dışında geçirdiği 21 yıllık Volvo kariyerinin ardından kısmen emekliliğe ayrılacak olan Boman, aynı zamanda Volvo Cars bünyesinde lider gelişim programında danışman olarak çalışarak faaliyetlerini sürdürecek.

Paylaş
Yazan
A. Kurtay

Gazeteciliğe Hürriyet Gazetesi'nde başladı. Türk Haberler Ajansı, Anadolu Ajansı, Günaydın, Saklambaç, Milliyet ve Cosmopolitan'da çalıştı. Sport, Oto Aktüel, Motosiklet Dünyası, Oto Life, Oto Aktüel Haber, Europe News dergilerininde Kurucu Editör olarak çalıştı. Halen otoaktuel.com.tr, kamyonhaber.com, gazetelojistik.com ve turkishtradenews.com yayınlarının editörü.

İlgili Haberler

Restar Global, Ford Pro™ Convertor Programı Üyeliği ile Üretim Kalitesini Global Ölçekte Tescilledi

Restar Global, Avrupa’nın önde gelen üstyapı üreticilerinin yer aldığı Ford Pro TM...

Uğur Aydın, Prometeon Türkiye, Rusya, CIS Ticaret Direktörü Olarak Atandı

Halihazırda Prometeon Türkiye, Rusya, CIS Satış Direktörü olarak görev yapan Uğur Aydın,...

Mercedes-Benz Türk’ün Bayi Ağı ve Yetkili Servis Yeniden Yapılanma Süreci Koluman Ankara ile Tam Gaz Devam Ediyor

Mercedes-Benz Türk, bayi ve yetkili servis ağı yeniden yapılanma stratejisi kapsamında önemli...

Maxion İnci Jant Grubu’na PERYÖN’den Prestijli Ödül

İnsan odaklı yaklaşımı, çevresel duyarlılığı ve çalışanlarına verdiği değerle sektöründe örnek gösterilen...