Ana SayfaGÜNCELUzun TIR kuyrukları minivan ile baypas ediliyor

Uzun TIR kuyrukları minivan ile baypas ediliyor

spot_img

Şirket Haberleri

Romanya Savunma Bakanı Otokar’ın Mediaş Fabrikası’nı Ziyaret Etti

Romanya’da askeri araç üretimine başlayan Otokar, Automecanica Mediaş fabrikasını...

BNP Paribas Cardif Türkiye’den Üst Düzey Atama

Hayat sigortacılığı ve BES alanlarındaki faaliyetleriyle, koruma sigortaları alanında...

Türkiye, AB’nin 3 Avroluk Vergisinden ‘Şartlı’ Muaf Tutuldu!

AB’nin 150 avro altı e-ticaret gönderilerine getirdiği 3 avroluk...

Maxion İnci Jant Grubu 18 Yeni Mezun Verdi

Maxion İnci Jant Grubu'nun Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi, 2025-2026...

Mercedes-Benz Türk’te İletişim Fonksiyonları Tek Çatı Altında Güçleniyor

Mercedes-Benz Türk, 1 Ocak 2026 itibarıyla Kurumsal İletişim ve...
spot_img

Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında onlarca kilometreyi bulan ve 6-7 günde anca aşılabilen tır kuyruklarını Batu International Logistics minivan araçlarla baypas ediyor.

  • Şirket, acil taşınması gereken 1.300 kiloya kadar yükleri birçok Avrupa ülkesine 48 saat içinde teslim ediyor.

Türkiye’den Avrupa’ya yük taşıyan araçlar, yoğunluk nedeniyle Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarındaki 40 kilometreyi bulan tır kuyruklarını aşmakta zorlanıyor. Çok sayıda tır sürücüsü Bulgaristan’a geçmek için 6-7 gün beklemek zorunda kalırken ihracatçı firmalar geciken teslimatlar nedeniyle müşteri kaybedebiliyor ya da ceza ödemek zorunda kalıyor. Batu International Logistics ise uzun tır kuyruklarını minivan araçlarla baypas ediyor.

efe goktuna

Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, “Minivan taşımalarımızla 1.300 kiloya kadar yüklerin teslimatında gecikmelerin önüne geçiyoruz. Gıda, tekstil, otomotiv ve kimya başta olmak birçok sektöre hizmet veriyoruz. Isı kontrollü ‘-18/+18 °C’ araçlarla da minivan taşımacılığı yapıyoruz” diye konuştu.

Minivan araçların sınır kapılarından tırlara göre daha hızlı geçebildiğini hatırlatan Göktuna, “Müşterilerimizin acil yüklerini Avrupa’nın en uzak köşesine en geç 72 saatte teslim edebiliyoruz. Yakın Avrupa ülkelerine ise 24 saat içinde ulaşabiliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Uçaktan bile hızlı teslimat imkânı

Göktuna, minivan servislerle yüklerin çoğu zaman uçaktan bile daha hızlı teslim edilebildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Uygun uçakta rezervasyon yapılması, uçuş zamanının beklenmesi, kargonun yüklenmesi–boşaltılması ve gidilen havalimanından teslimat adresine ulaşım aracının beklenmesi gibi nedenlerle hava yolu kargoda süreçler uzayabiliyor. Batu International Logistics olarak güçlü lojistik ağımız sayesinde, minivan hizmetiyle bu süreçleri kısaltıyoruz. Hem çok daha düşük maliyetli hem de özellikle yakın Avrupa ülkelerine uçaktan bile hızlı teslimat yapabiliyoruz.”

Isı kontrollü araçlarla minivan hizmeti

Hemen hemen her sektöre minivan servisleri sağladıklarını vurgulayan Göktuna, ısı kontrollü “-18/+18 °C” araçların yanı sıra tehlikeli madde ve askılı tekstil taşımacılığına uygun minivan araçlarla hizmet verdiklerini dile getirdi.

Göktuna, minivan servisleriyle kapıdan kapıya teslimat yapabildiklerini, müşteriye ve yüke özel çözümler geliştirebildiklerini de sözlerine ekledi.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler