Ana SayfaLOJİSTİK"Türk İhracatçısı ve Lojistik Sektörü Daha Dayanıklı Olacak"

“Türk İhracatçısı ve Lojistik Sektörü Daha Dayanıklı Olacak”

spot_img

Şirket Haberleri

Marubeni Türkiye’de Yeni Genel Müdür Cevdet Alemdar

Cevdet Alemdar, 01 Mayıs 2026 itibarıyla Marubeni Türkiye Genel...

“Lojistik Zincirindeki Kopukluğun Faturasını Son Kullanıcı Ödüyor”

Kargo ücretleri neden düşmüyor? Asıl neden hızla artan akaryakıt...

Türkiye’den Jetlid, Temu ve Amazon’a Rakip Olmak Hedefinde

Jetlid, geliştirdiği "Talep Pazarlama" modeliyle, Amazon’un algoritma gücüne ve...

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri ve Anma Töreni, 7...

Anadolu Isuzu’dan Yeni Isuzu NLR Teslimatı

Anadolu Isuzu, 2026 yılında da müşteri odaklı büyüme ve...
spot_img

Sanayi Hızlandırıcı Yasa (IAA) Tasarısı, Türkiye’nin ihracat ve lojistik sektörü için önemli bir fırsata dönüşüyor.

Türk İhracatçısı ve Lojistik Sektörü Daha Dayanıklı Olacak: Gümrük Birliği ortağı Türkiye’de üretilen ürünlerin, “AB menşeli statüsünde” işlem görmesinin önünü açan bu stratejik adım, Türkiye’nin Avrupa’ya yönelik ihracat kapasitesini artırırken, Avrupa tedarik zincirinin Anadolu üzerinden çok daha güçlü şekilde yeniden inşa edilmesini de sağlayacak.

Transit taşıma ve depolama alanındaki uzmanlığıyla da öne çıkan CDA Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sular, bu durumun İstanbul’u sıradan bir geçiş güzergâhı olmaktan çıkarıp, Asya ile Avrupa arasında “yeni nesil bir sipariş ve stok yönetim üssüne” dönüştüreceğine dikkati çekti.

Türk İhracatçısı ve Lojistik Sektörü Daha Dayanıklı Olacak

Cem Sular, sürecin basit bir vergi avantajının çok ötesinde durduğunu belirterek, “Avrupa Birliği, kendi tedarik güvenliğini kalıcı olarak garanti altına almak için üretim hatlarını coğrafi açıdan yakın ve entegre olduğu Türkiye’ye doğru genişletiyor. ‘Made in EU’ çatısı, Türk lojistik sektörünü de doğrudan oyunun içine katacak” diye konuştu.

CDA Lojistik TIRi
CDA Lojistik transit taşıma ve depolama alanında öne çıkıyor…

“Operasyonel Gücümüzle Teslimat Sürelerini Kısalttık”

CDA Lojistik olarak, geliştirdikleri ekosistemle bu sürece hızla yanıt vereceklerini ifade eden Cem Sular, “Uzak Doğu’dan Avrupa’ya uzanan lojistik hatlarda, küresel tedarik zincirinin tüm zorluklarına karşı, yıllara dayanan köklü bir saha tecrübesine ve çevik bir operasyonel reflekse sahibiz” dedi.

Cem Sular, dünyanın farklı noktalarından gelen ürünleri, İstanbul’daki 17 bin metrekarelik, yüksek güvenlikli gümrüklü antrepolarında stratejik olarak depoladıklarını anlattı.

CDA Lojistik binasi
CDA Lojistik merkez binası

Çatalca’da hizmet veren 15 bin metrekarelik ihracat depoları için de gümrüklü antrepo lisans süreçlerinin devam ettiğini belirten Cem Sular, “Çatalca’daki tesisimizin antrepo statüsü kazanmasıyla operasyonel yetkinliğimiz katlanarak artacak. Hâlihazırda başarıyla uyguladığımız proaktif stok yönetimi modeli sayesinde, Avrupa’nın herhangi bir noktasına yapılacak teslimatları 3 ila 5 güne, yurt içi siparişlerin teslimatını ise 24 saate kadar indiriyoruz” bilgilerini de paylaştı.

Rezzan Alavant
Rezzan Alavant
1979 yılında gazeteciliğe Spor Haber Gazetesi'nde editör olarak başladı. Sırasıyla Rapor, Podyum, Cosmopolitan, Europe News'te Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1989 yılında Sport ve Motosiklet Dünyası dergilerini 10 yıl süreyle yayınladı. Oto Aktüel Dergisi'nin Kurucu Yayın Yönetmeni. TOSFED'in kuruluşunda yer alarak, 1 dönem Basın Danışmanlığını da yaptı.

Son Haberler