Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaGÜNCELGeçmiş ve bugün Galataport İstanbul'da buluşuyor...

Geçmiş ve bugün Galataport İstanbul’da buluşuyor…

Hikayesi 1895 yılında Pera’da başlayan ve o andan itibaren formülleriyle şifaya, notalarıyla koku tarihine imza atan Rebul Eczanesi, “Atelier Rebul Heritage Store” ile yeniden canlanıyor.

  • Bu özel mağaza, Galataport İstanbul’un 100 yılı aşan Tarihi Paket Postanesi’nde mağaza-müze-eczane temasıyla kapılarını açtı.
  • Mağazada, bir asırdan fazla süredir arşivlerde saklanan değerli formüller, fotoğraflar, evraklar ve antika şişeler sergilenirken, kişiye özel hazırlanan ürün hizmetiyle eczane ruhu tam anlamıyla yaşatılıyor.

Rebul Eczanesi kurucusu Jean Cesar Reboul ile genlerine işleyen Fransız zarafetini hem ürünlerine hem de mağaza konseptine taşıyan Atelier Rebul, bir ilke imza attı ve Atelier Rebul Heritage Store’un kapılarını açtı. Çevresinde bulunan tarihi yapıları ile Tarihi Yarımada’yı gören adeta Doğu’nun mistisizmi ile Batı’nın modernizmi arasında konumlanan özel lokasyon Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde yer alan ve Atelier Rebul’ün mirasını yaşatacak mağaza, 1800’lü yılların sonundaki İstanbul’un izlerini taşırken, geçmişten bugüne tarihi bir yolculuk sunuyor.

Atelier Rebul’ün bu konseptle ilk mağazası, geçmişi selamlarken geleceğe de göz kırpıyor. Her detayı titizlikle düşünülen, mimarisiyle büyüleyen bu benzersiz mağazada, bir asırdan fazladır saklanan antika şişeler, evraklar ve eski fotoğraflar karşımıza çıkarırken kişiye özel ürün hizmetiyle de eczane ruhu yaşatılıyor.

Rebul Eczanesi yeniden doğuyor…

Her şey 1895 yılında, o zamanki adıyla ‘Grande Rue de Pera’ olan, İstiklal Caddesi No:94’deki eczanede başladı. Kurucusu Jean Cesar Reboul’ün kendi bahçesinde özenle yetiştirdiği lavantalardan yaratılan ikonik Rebul lavanda kolonyası ile İstanbul’un koku tarihi yazılmaya başlandı. Dönemin İstanbul hanımefendileri ve beyefendileri bu özel kokuyu yıllar boyunca tenlerinde taşıyıp kendilerinden sonraki nesillere bir hediye olarak aktardı. Rebul Eczanesi aynı zamanda, güzelliği ve sağlığı bilimsel uzmanlıkla bir araya getirdiği milyonlarca özel reçetesi ile İstanbulluların şifa noktası haline geldi. Yıllar boyu güven sunan ve Pera’nın en sıcak kapılarından olan Rebul Eczanesi şimdi “Atelier Rebul Heritage Store” ile yeni bir hikayenin perdelerini aralıyor.

Tarih kokan bir mimari

Dekorasyonunda, tarihten ilhamla yarattığı özel dokunuşlarla tanınan Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün imzasıyla karşımıza çıkan “Atelier Rebul Heritage Store”, tam anlamıyla İstanbul’un zarafetini yansıtıyor. “Tarihi Yarımada’ya bakan bu mağazayı tasarlamaktan büyük heyecan duydum. Rebul Eczanesini, 19. yüzyıl sonundan 21. yüzyıla taşımak harika bir deneyim.” diyen Gülgün sözlerine şu şekilde devam etti; “Rebul, çocukluğumuzdan beri birlikte büyüdüğümüz, varlığından gurur duyduğumuz, gelişimini ise hayranlıkla izlediğimiz bir marka. Ben, mevcut değerlerimizi korumak ve bu değerleri günümüze adapte edip ileri taşımanın gerektiğine inanıyorum. İşte Rebul de tam bunu yapıyor, 1895’te Rebul Eczanesi ile başlayan yolculuğunu, Rebul markası ile ve de daha sonra Atelier Rebul ile kendini ileri taşıyan, değerlerini korurken kendini yenileyebilen bir marka, hem de uluslararası bir düzeyde.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER