Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaKAMYON-TREYLERRenault Trucks gelecek için hazırlanıyor

Renault Trucks gelecek için hazırlanıyor

2018 yılını toplam 54.868 araç satışı ile bir önceki seneye göre yüzde 10 oranında bir artışla geride bırakan Renault Trucks  gelecek için hazırlanıyor. 

Yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonlarının azaltılması, Renault Trucks için her zaman en önemli hedeflerden biri oldu. Bu nedenle üretici, CO2 emisyonları konusunda AB tarafından belirlenen sınırlara uyulması için yatırım yapıyor.

2018 yılının sonunda şirket, yakıt tüketimini önceki versiyonlara göre yüzde 7 oranına kadar azaltmak için tasarlanan T, D ve D Wide modellerinin 2019 versiyonlarının sunulduğunu duyurmuştu. Şirket ayrıca, Optifuel Lab 3 laboratuvar aracı ile dizel araçların verimliliğini arttırma konusundaki araştırmalarına devam ediyor. 2020 yılına kadar ağır bir araç ünitesi için yakıt tüketiminin yüzde 13 oranında azaltılması hedefleniyor.

Sonuncu, fakat bir o kadar da önemli bir konu ise hava kalitesinde doğrudan bir gelişme için şirket, Blainville-sur-Orne fabrikasında üretilen D ve D Wide Z.E elektrikli kamyonların 2019 yılında piyasaya sürülmesi oluyor. Diğer yandan, şirket bünyesinde elektrikli Renault Master Z.E modeli de halihazırda sunuluyor.

Renault Trucks araç satışında yüzde 10 artış sağladı

Renault Trucks, 2018 yılını toplam 54.868 araç satışı ile bir önceki seneye göre yüzde 10 oranında bir artışla geride bıraktı. Şirket, Avrupa pazarında pozisyonunu güçlendirerek 16 ton ve üzeri pazar payını 0.2 puan arttırdı.

Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, tüm Avrupa’da online olarak eş zamanlı gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile 2018 yılı değerlendirmelerinde bulundu.

2018 yılında Renault Trucks, art arda dördüncü satış büyümesini kaydetti. Bruno Blin, orta ağırlıktaki hizmet araçları segmentinde yüzde 7.6, hafif ticari araçlar gamında ise yüzde 15 oranında artış kaydettiklerini açıkladı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER