Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaEkonomi GündemiPiyasalarda kırılganlık artıyor!

Piyasalarda kırılganlık artıyor!

Borsa İstanbul: Küresel piyasalardaki durgunluğa paralel hareket eden Borsa İstanbul daha fazla ivme kaybetmeye başladı. Bu kapsamda BIST-100 endeksi 8100’ün üzerine doğru yaptığı denemelerden sonuç alamazken 8000 desteğinin altına sarkmaların ise arttığını ve hatta dün bir sonraki destek olan 7900’ün de altında kapanış yapıldığını gördük.

Küresel görünümün de etkisiyle giderek daha fazla momentum kaybına uğrayan Borsa İstanbul’un 8000 ve 7900 gibi önemli teknik seviyelerin altında kapanış yapması kısa vadeli görünümü bulanıklaştırıyor.

Küresel piyasalara yön verebilecek önemde güçlü bir konu başlığının olmaması hafta başından bu yana yurt dışına durgunluk olarak yansıyor. Makroekonomik verilerin genel hatlarıyla karışık bir tablo ortaya koyması da net bir eğilim sergilenmesine çok fazla izin vermiyor. Bu kapsamda yurt dışı piyasaların yarın açıklanacak tarım dışı istihdam rakamını beklemeye devam edeceğini tahmin ediyoruz. Veri haftanın nasıl kapatılacağında belirleyici olma potansiyeli taşısa da gelecek hafta Fed toplantısı olduğunu düşünürsek uzun soluklu bir hareketlilik oluşma ihtimali çok güçlü görünmüyor. Fed ise son dönemde verdiği mesajlarda sıkı para politikasının devam etmesi gerektiğine özellikle vurgu yapıyor. Dolayısıyla yarınki rakamlar ve bunun Fed’in söylemlerine nasıl yansıyacağı durgun seyreden piyasalara canlılık kazandırabilir. Küresel görünümün de etkisiyle giderek daha fazla momentum kaybına uğrayan Borsa İstanbul’un ise 8000 ve 7900 gibi önemli teknik seviyelerin altında kapanış yapması kısa vadeli görünümü bulanıklaştırıyor.

TL’ye yönelik bakış açısı değişecek mi?

TL: TL’de sınırlı değer kayıpları devam ediyor olsa da beklentilerimize de paralel olarak önceki haftalara kıyasla daha ılımlı bir görünüm söz konusu. Bunu tahvil piyasasındaki görünüm de destekliyor. Gelecek hafta Moody’s’in yapması muhtemel güncelleme de TL’ye yönelik bakış açısının iyileşmesine yardımcı olabilir. Öte yandan dün yaptığı açıklamalarda enflasyon konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyonun yüksek kalacağını belirterek para politikasının gecikmeli etkilerine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları piyasa beklentisi ile de örtüşüyor. Enflasyonun %70 sınırına yaklaşmasının ardından yılın ikinci yarısında yönünü aşağı çevirmesi bekleniyor. Bu kapsamda TCMB’nin de politika faizini %45’e yükselttikten sonra beklemede kalacağını tahmin ediyoruz.

Yeniden 7900 bantı aşılacak mı?

Borsa İstanbul: Küresel piyasalardaki durgunluğa paralel hareket eden Borsa İstanbul daha fazla ivme kaybetmeye başladı. Bu kapsamda BIST-100 endeksi 8100’ün üzerine doğru yaptığı denemelerden sonuç alamazken 8000 desteğinin altına sarkmaların ise arttığını ve hatta dün bir sonraki destek olan 7900’ün de altında kapanış yapıldığını gördük. Bu bölgede arka arkaya kapanışlar yapılmasının kısa vadeli görünümü daha da bulanıklaştırabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Öyle ki böyle bir senaryoda sıklıkla vurgu yaptığımız bant hareketi kırılmış olacak. Kırılmanın olduğu yöne doğru hareket edilme ihtimali bulunduğu için yeniden 7900’un aşılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla bugün endeksin hangi yöne doğru reaksiyon vereceğini yakından takip edeceğiz.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8710 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8650, 8580, 8519 ve 8449 destek olarak izlenebilir. 8771, 8841, 8902 ve 8972 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 29.46 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 29.4305, 29.3715, 29.3125 ve 29.254 destek olarak izlenebilir. 29.4895, 29.5485, 29.6075 ve 29.666 ise direnç noktalarını oluşturuyor.(ÜNLÜ&Co)

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER