Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaFUARLAROtokar’ın TULPAR ve COBRA II araçları Londra’da boy gösteriyor

Otokar’ın TULPAR ve COBRA II araçları Londra’da boy gösteriyor

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 10-13 Eylül tarihleri arasında Londra’da 20’ncisi yapılacak DSEI’a katılıyor. Savunma sanayiinin bu yılki dev buluşmasında Otokar, zırhlı paletli aracı TULPAR’ı ve tekerlekli zırhlı aracı COBRA II’yi sergileyip; dünyaca ünlü askeri araçlarını ve kara sistemlerindeki kabiliyetlerini tanıtıyor.

Türkiye’nin tek milli askeri araç üreticisi Otokar, Avrupa’nın en büyük savunma sanayii ve güvenlik fuarında yerini alıyor. Türk savunma sanayiini yurtdışında başarıyla temsil eden Otokar, Londra’da 20’nci kez düzenlenen DSEI’a zırhlı paletli aracı TULPAR ve taktik tekerlekli zırhlı aracı COBRA II ile katılıyor. Mühendislik gücü, üstün tasarım ve test kabiliyetleri, üretim deneyimi ve kendini kanıtlamış ürünleriyle dünya savunma sanayii sektöründeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, standında lansmanından bugüne küresel ölçekte büyük beğeni toplayan TULPAR zırhlı muharebe aracını yine kendi tasarımı olan MIZRAK-30 uzaktan komutalı kule sistemi ile sergileniyor.

Otokar ayrıca, fuarın açık alan kısmında COBRA II taktik tekerlekli zırhlı aracını Keskin kule sistemi ile sergileyecek. Fikri mülkiyet hakları kendine ait olan araçlarıyla 5 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan Otokar, Türkiye’nin milli katılım gerçekleştireceği ve 4 gün sürecek organizasyonda ayrıca dünyaca ünlü askeri araçlarını tanıtarak kara sistemlerindeki kabiliyetlerini aktaracak.

“GLOBALDEKİ KONUMUMUZ KUVVETLENİYOR”

Otokar’ın fikri mülkiyet hakları kendine ait askeri araçlarıyla dünya savunma sanayii pazarındaki yükselişine devam ettiğini belirten Genel Müdür Serdar Görgüç; “Son 10 yılda ciromuzun yaklaşık yüzde 8,5’ini Ar-Ge faaliyetleri için ayırdık. Modern orduların güncel ve gelecek ihtiyaçları düşünerek geliştirdiğimiz askeri araçlarla ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında ilk kez sergilediğimiz, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep IIe bunun en güzel örneklerinden biri. Tamamı kendi mühendislerimiz tarafından geliştirilen araçlarımız çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Savunma sanayiinde kara sistemleri alanında kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Envanterlerinde Otokar araçlarına sahip kullanıcılarımız, yeni kullanıcılar için referans oluyor. Her geçen yıl bayrağımızı yeni ülkelerde dalgalandırıyoruz. Fuar süresince mevcut kullanıcılarımızla olan iş birliklerimizi geliştirirken, potansiyel kullanıcılara kara sistemleri alanındaki kabiliyetlerimizi tanıtmayı planlıyoruz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER