Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaHAFİF TİCARİOtokar’dan Gürcistan’a 30 adet otobüs ihracatı

Otokar’dan Gürcistan’a 30 adet otobüs ihracatı

Otokar, kendi tasarımı ve üretimi otobüslerle ihracat pazarlarında büyümeye devam ediyor. Otokar, Gürcistan İçişleri Bakanlığı’nın açtığı 30 adet otobüs ihalesini kazanmasının ardından, araçları kısa süre içinde teslim etti.

  • 2020 yılında Gürcistan’ı ihracat pazarına ekleyen Otokar, iki yıl gibi kısa sürede ülkedeki araç parkını 200’ün üzerine çıkarmayı başardı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yenilikçi otobüsleriyle uluslararası rakiplerini geride bırakmaya devam ediyor. Sektörde 60 yıla yakın deneyimi ile ürettiği araçlarla Türkiye’de ve dünyanın 50’yi aşkın ülkesinde tasarımı, dayanıklılığı, teknolojisi ile büyük beğeni toplayan Otokar, son olarak Gürcistan İçişleri Bakanlığı’nın açtığı 30 adetlik otobüs ihalesini kazandı ve araçları kısa süre içinde teslim etti.

Gürcistan’ın artan toplu taşıma ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan dönüşüm çalışmaları neticesinde 2020 yılında 175 adetlik dev otobüs ihracat anlaşmasına imza atan Otokar, iki yıl gibi kısa sürede ülkedeki araç parkını 200’ün üzerine çıkarmayı başardı. Gürcistan’da halihazırda 6 farklı belediye tarafından kullanılan Otokar Kent ve Sultan otobüsleri kullanıcıların beğenisini kazanırken, yeni ihale kapsamında teslim edilen 30 adet Doruk otobüs, Gürcistan İçişleri Bakanlığı’nın personelini taşıyacak.

“Hedefimiz bölgedeki ihracatımızı atrırmak”

Otokar’ın otobüs ihracatındaki başarısına dikkat çeken Ticari Araçlar Kamu Satışları Direktörü Mahir Özşeker; “Kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerine odaklanarak geliştirdiğimiz çevreci, konforlu ve güvenli araçlarımız geniş bir coğrafyada tercih ediliyor. Önceki sene teslim ettiğimiz otobüslerimizle Gürcistan toplu ulaşımına yeni bir soluk getirdik, araçlarımız 6 belediyenin filosunda başarıyla hizmet vermeye devam ediyor. Gürcistan İçişleri Bakanlığı’nın açtığı ihaleyi kazanarak teslim ettiğimiz 30 otobüs ile ülkedeki araç parkımızı daha da artırmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Araçlarımızın zorlu yol ve iklim şartlarına dayanıklılığı, uzun ömürlü oluşunun yanı sıra satış sonrası hizmetlerdeki başarımızla öncelikli tercih olmaya devam ediyoruz. Bölgedeki ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Modern şehirlerin yenilikçi aracı

Otokar’ın kullanıcı beklentileri doğrultusunda ürettiği ve yurt dışına Vectio ismiyle sunulan 9 metrelik orta boy Doruk otobüsleri, iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra düşük işletme giderleriyle de ön plana çıkıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile yolculara rahat ve keyifli bir yolculuk yaşatıyor. Avrupa güvenlik normlarına uygun sistemlerin kullanıldığı otobüslerde, ön ve arkada tam kuru havalı disk frenlere ek olarak ABS, ASR ve Retarder sayesinde maksimum güvenlik sunuyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER